Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων: Κυρώσεις σε επτά σπουδαστές για τους τραμπουκισμούς σε βάρος του Β.Γιακουμάκη.| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Χωρις πτυχίο αποφοίτησαν τρεις από τους εφτά σπουδαστές, οι οποίοι κατηγορούνται για τους τραμπουκισμούς εις βάρος του Β.Γιακουμάκη, ενω για τους υπόλοιπους τέσσερις σπουδαστές, το Συμβούλιο Καθηγητών αποφάσισε την αποπομπή τους απο την Εστία της Σχολής.

Ο Εισαγγελέας διαβίβασε προς τη Σχολή το κατηγορητήριο το οποίο έχει συνταχθεί κατά περίπτωση για τους  επτά φοιτητές.
Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Καθηγητών της Γαλακτοκομικής Σχολής η διαγωγή τους χαρακτηρίστηκε «επίμεμπτη» και στους επτά εμπλεκόμενους στην υπόθεση, επιβλήθηκαν κυρώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, τρεις από τους επτά σπουδαστές της Σχολής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους, αποφασίστηκε να μην απονεμηθεί πτυχίο, μέχρι να ολοκληρωθεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης  ενω για τους υπόλοιπους τέσσερις σπουδαστές της Σχολής, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο φοίτησής τους, το Συμβούλιο Καθηγητών αποφάσισε να τους αποπέμψει από την Εστία, στην οποία διέμεναν.

Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με δικαστική πηγή, το κατηγορητήριο για τους επτά σπουδαστές, περιλαμβάνει κατηγορία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση από κοινού,  παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση από κοινού, ενώ  έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι»- ουσιαστικά κατ’ αγνώστου-. Σύμφωνα με το Βούλευμα, έχουν προκύψει στοιχεία για τους τραμπουκισμούς στον 20άχρονο σπουδαστή, ενώ δεν έχει προκύψει εμπλοκή φυσικού προσώπου σε ενέργειες που να σχετίζονται με το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πηγη: Ελεύθερος Τύπος

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport