ΓΑΔΑ: Συμπαράσταση σε καθαρίστριες οι οποίες έχουν κληθεί σε απολογία για τα επεισόδια στο Υπ.Οικονομικών (10/07)

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Τρίτης (02/09- 18.00) οι πρώην καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις συναδέλφους τους, οι οποίες έχουν κληθεί για κατάθεση σε προκαταρκτική που ενεργείται κατ εντολήν του αρμόδιου Εισαγγελεά, για τα επεισόδια της 10ης Ιουλίου.wpid-photogrid_1408312406362.jpg

Κλήσεις σε απολογία για τα επεισόδια του Υπ.Οικονομικών (10/07) στις καθαρίστριες, του Υπουργείου Οικονομικών εχουν λάβει -περίπου στα μέσα του Αυγούστου-, όσες ήταν παρούσες στα επεισόδια.

Τα επεισόδια είχαν προκληθεί κατά την προσπάθεια υπαλλήλων του Υπουργείου να κατεβάσουν τα ρολά στο κτήριο, στο οποίο είχε προγραμματισθεί επίσκεψη κλιμακίου της Τρόικα, με τις πρώνη καθαρίστριες να παρεμποδίζουν τη διαδιακασία. Για επίθεση κατά γυναίκας Αστυνομικού, είχε συλληφθεί καθαρίστιρια, η οποία με εντολή Εισαγγελέα, είχε αφεθεί ελεύθερη.

Με Εισαγγελική παραγγελία, είχε ζητηθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της εξύβρισης κατά συρροή κι απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού και σωματικές βλάβες για την επίθεση στην Αστυνομικό.