ΓΑΔΑ: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Δυο άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στο Πολυτεχνείο, μετά την πορεία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

image

Αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνέλαβαν δύο νεαρούς ηλικίας 20 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραϕία για διακεκριμένες περιπτώσεις ϕθοράς και διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Τα άτομα, συμμετείχαν σε πορεία περίπου 600ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου κατά τη διάρκεια της οποίας προκάλεσαν ϕθορές, με αναγραϕή συνθημάτων σε καταστήματα, υποκαταστήματα τραπεζών και σε ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν τα άτομα, τραυμάτισαν και τον ιδιοκτήτη καταστήματος στο Μοναστηράκι. Ομάδα περίπου 40ατόμων στη συνέχεια, εισέβαλλαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), έστησαν εξωτερικά οδοϕράγματα με ϕλεγόμενους κάδους και πραγματοποιούσαν επιθέσεις στις Αστυνομικές Δυνάμεις με πέτρες και αντικειμένων.
Στην κατοχή των δύο συλληϕθέντων μεταξύ άλλων κατασχέθηκε κι ένα σπρέι.
Όπως διαπιστώθηκε κατα την εξακρίβωση στοιχείων του 21χρονου, του έχει επιβληθεί  ο περιοριστικός όρος της εμϕάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, έπειτα απο σύλληψή του Δεκέμβριο του 2014 για επεισόδια
Οι συλληϕθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport