Γ.Πανούσης: "Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν".

Στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών μετέβη (14/02) ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης μέρα την αυτοκτονία (13/02) στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

image

 «Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες» με αυτή τη δήλωση ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Πανούσης, αναφέρθηκε (14/02) σε συγκεντρωμένους αντιρατσιστικών οργανώσεων και αλλοδαπών έξω από το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας. Με μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό- να παραστεί αυτοπροσώπως ο αναπληρωτής Υπουργός στη συγκέντρωση, το πρωί του Σαββάτου (14/02) αλλά και με μια δήλωση, με ιδιαίτερη βαρύτητα εκ της θέσεως που κατέχει.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων έξω από την Αστυνομική Ακαδημία και το κέντρο κράτησης, παρέστη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη βουλευτή Βασιλική Κατριβάνου. Σε δηλώσεις της, υποστήριξε την άμεση κατάργηση του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα (14/02) μετά την αυτοκτονία Πακιστανού λαθρομετανάστη.
Σύμφωνα με την “ΚΕΕΡΦΑ” ο αυτόχειρα λαθρομετανάστης από το Πακιστάν πραγματοποίησε την πράξη του στο κελί Α1 χρησιμοποιώντας σεντόνι που το πέρασε ως θηλιά στο λαιμό του, με την παράταση της κράτησής του  μετά το 18μηνο.
Συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΚΕΕΡΦΑ και το βράδυ της Παρασκευής (13/02) ενώ οι λαθρομετανάστες προκάλεσαν ένταση στο χώρο, ωστόσο επέστρεψαν στα κελιά τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport