Γ.Πανούσης: Οταν φοβόμαστε λέμε “πού είναι η Αστυνομία” και μετά φωνάζουμε “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με μια πολύ χαρακτηριστική τοποθέτηση ότι «στην Ελλάδα απλώς όταν φοβόμαστε, λέμε “πού είναι η Αστυνομία;” και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”» τονίζει με νόημα.

«Έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο» επισημάινει ο Γιάννης Πανούσης, στη συνέντευξή του, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό τονίζει ότι από την Άνοιξη έχουν “περάσει” στη χώρα 102.000 λαθρομετανάστες και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να υπολογίζονται περίπου στο εκατομμύριο λαθρομετανάστες. «Πεντακόσιες χιλιάδες δηλωμένους και άλλους τόσους παράνομους. Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή». Σε ερώτηση πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός υποστηρίζει, «Με αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».

«Στον βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος. Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο» δηλώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ερώτηση αν του αρέσει το Υπουργείο στο οποίο προϊσταται.

Στη συνέντευξή του ο Γιάννης Πανόυσης, αναφέρθηκε στον κομματικό σζηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: “Παραπολιτικά”