Γ.Πανούσης: “Να αποφευχθεί η αίσθηση εντολής συγκάλυψης από πιθανές κρίσεις, που θα ήταν άστοχες”

Στο γραφείο της Εισαγγελεων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, μετέβη μετά τον Άρειο Πάγο, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας αναφορικά με τις καταγγελίες του για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ σε δημοσιεύματα του τύπου. Κατά τη δεύτερη δημόσια δήλωση ο Γιάννης Πανούσης, ζήτησε να μην γίνουν κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ, γιατί υπάρχει περίπτωση να συγκαλυφθούν τα όποια φαινόμενα διαφθορά. 
ΠανούσηςΟ Γιάννης Πανούσης παρέμεινε περίπου μισή ώρα στο Εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος δήλωσε “Μου ζητήθηκε να προσθέσω νέα στοιχεία στην έρευνα για το κύκλωμα εκμετάλλευσης μεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται στελέχη του Λιμενικού, της ΕΥΠ, ίσως και της ΕΛ.ΑΣ. Αναμένεται πλέον η τελική εκδοχή της δικαιοσύνης. Υπάρχει, θεωρώ και εκφράζω προσωπική άποψη, υπόγεια διασύνδεση ανάμεσα στη μία και στην άλλη υπόθεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Να αποφευχθεί η αίσθηση εντολής συγκάλυψης από πιθανές κρίσεις, που θα ήταν άστοχες.
Δεν ανήκω πλέον στην Κυβέρνηση. Ο κύριος Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός και με τίμησε δύο φορές: Μία, που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που δνε με έβαλε για να με προστατεύσει”.