Γ.Μουζάλας: Επίδομα αντι συσσίτιο στους λαθρομετανάστες και Κέντρα Κλειστής Κράτησης στα νησιά

Κατάργηση στα συσσίτια στα Κέντρα Κράτησης και χορήγηση επιδόματος στους λαθρομεταναστες, Κέντρα Κλειστής Κράτησης και προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα καταργηθεί το συσσίτιο στους καταυλισμούς και στα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών με πρόθεση να αντικατασταθεί από παροχή οικονομικής ενίσχυσης, ανά οικογένεια, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ανέρχεται στα #€400, ανακοίνωσε ο Γ. Μουζάλας.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Υπουργού, σημείωσε ότι το ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει το επίδομα της φτώχειας που λαμβάνει μία ελληνική οικογένεια.
Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι τον Απρίλιο θα χορηγηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που διαβιούν στη χώρα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για πλήρη καταγραφή όλων όσων -λαθρομεταναστων μεταναστων και προσφυγων -διαβιούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, προανήγγειλε τη δημιουργία Κέντρων Κλειστής Κράτησης στα νησιά, χωρητικότητας 100 έως 200 ατόμων, μετά τα περιστατικά παραβατικότητας λαθρομεταναστών και προσφύγων.