Γ.Μεταξάκης: Δολοφόνος για τα τρία του παιδιά, έλαβε αποφυλακιστήριο

Εξέτισε 18χρονια ποινής από τα τρείς ισόβια που του είχαν επιβληθεί, για τη δολοφονία των τριών ανήλικων γιων του, κι έλαβε υφ όρων απόλυση από στις Φυλακές Δομοκού

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1999, το Πανελλήνιο συγκλονίζεται. Ο Κρητικός, Γιώργος Μεταξάκης, σε διάσταση με τη σύζυγό του, έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό του Ηρακλείου, τα τρία απο τα τέσσερα παιδιά του.
Την περασμένη Παρασκευή (23/11) ο 60άχρονος- σήμερα – παιδοκτόνος, που είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια, έλαβε αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Δομοκου.

Στο Γιώργο Μεταξάκη, έχει επιβληθεί απαγόρευση να επιστρέψει στην Κρήτη

Ο Γιώργος Μεταξάκης, βρισκόταν σε διάσταση με την σύζυγό του- δεύτερα ξαδέρφια μεταξύ τους- με την οποία είχαν κλεφτεί πριν 13χρόνια. Τρεις μήνες νωρίτερα (Ιούνιος ’99) – σε μία προσπάθεια να μεταπείσει τη σύζυγό του να γυρίσει στην οικογενειακή εστία- απάγει  τα τέσσερα παιδιά τους – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – με απειλή για τη ζωή τους.

Το απόγευμα της 20ης Σεπτεμβρίου 1999, με πρόφαση μια βόλτα με το αυτοκίνητο,  παίρνει την 12άχρονη -τοτε- κόρη του Τάνια, το 10άχονο Γιάννη, τον 4άχρονο Νικόλα και τον 2χρονο αβάπτιστο γιο τους, από το σπίτι της πρώην συζύγου του.

Ο Γιώργος Μεταξάκης, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα παιδιά του, μεταβαίνει στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο. Αφού έδεσε τη 12άχρονη στο λεβιέ των ταχυτήτων, οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα έσπρωξε στα νερά του ποταμού. Στη συνέχεια ο Γιωργος Μεταξάκης, επιβιβάζεται και πάλι στο αυτοκίνητο και με την κόρη του μαζί, κινήθηκαν στην περιοχή του Μοχού όπου και την εγκατέλειψε.

Στις έρευνες που ακολούθησαν, τα τρία αγόρια, εντοπίστηκαν νεκρά. Ο Γιωργος Μεταξάκης, απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα, στην εξέλιξη της προανάκρισης, ομολόγησε τη δολοφονία που είχε διαπράξει και συνελήφθη την επόμενη ημέρα. Κατά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

METAKSAKHS2

Στη δίκη του, ο Γιώργος Μεταξάκης, αρνήθηκε να απολογηθεί. Το Δικαστήριο του επέβαλε τρεις φορές ισόβια, για τις δολοφονίες των τριών παιδιών του. Ο ίδιος κατέθεσε Έφεση, ωστόσο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης απείχε από την συζήτηση και δεν εμφανίστηκε.

Στην Κρήτη όπου ζει η τέως σύζυγος του Γιώργου Μεταξάκη και η 32άχρονη- σήμερα- κόρη τους, ενημερώθηκαν για την αποφυλάκισή του. Ενω του έχει επιβληθεί απαγόρευση να επιστρέψει στην Κρήτη.

_________

* CretaPost.gr