Γ.Μεταξάκης: Δολοφόνος για τα τρία του παιδιά, έλαβε αποφυλακιστήριο

Εξέτισε την ποινή του στις Φυλακές Δομοκού, για τη δολοφονία των τριών ανηλίκων παιδιών του κι έλαβε αποφυλακιστήριο, με ποινή σε τρεις ισόβια.

METAKSAKHS1

Το Σεπτέμβρη του 1999, το Πανελλήνιο συγκλονίζεται. Ο Κρητικός, Γιώργος Μεταξάκης, σε διάσταση με τη σύζυγό του, έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό του Ηρακλείου, τα τρία απο τα τέσσερα παιδιά του.
Την περασμένη Παρασκευή (23/11) ο 60άχρονος- σήμερα – παιδοκτόνος, που είχε καταδικαστεί σε τρεις φορές ισόβια, έλαβε αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Δομοκου.

Στο Γ.Μεταξάκη, έχει επιβληθεί απαγόρευση να επιστρέψει στην Κρήτη

Ο Γιώργος Μεταξάκης, βρισκόταν σε διάσταση με την σύζυγό του- δεύτερα ξαδέρφια μεταξύ τους- είχαν κλεφτεί πριν 13χρόνια.

Τρεις μήνες νωρίτερα (Ιούνιος ’99) – σε μία προσπάθεια να μεταπείσει τη σύζυγό του να γυρίσει στην οικογενειακή εστία- απάγει  τα τέσσερα παιδιά τους – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – με απειλή για τη ζωή τους.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 1999, το απόγευμα, πήρε με το αυτοκίνητο του την 12άχρονη -τοτε- κόρη του, το 10άχονο Γιάννη, τον 4άχρονο Νικόλα και τον 2χρονο αβάπτιστο γιο τους, με πρόφαση για μία βόλτα.

Όπως εξελίχθηκαν στη συνέχεια τα γεγονότα, ο Γιώργος Μεταξάκης, έφτασε με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά του, στον ποταμό του Αλμυρού στο Ηράκλειο. Αφού έδεσε τη 12άχρονη στο λεβιέ των ταχυτήτων, οδήγησε τα τρία αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα έσπρωξε στα νερά του ποταμού. Στη συνέχεια ο Μεταξάκης, μπήκε στο αυτοκίνητο και με την κόρη του μαζί, κινήθηκε στην περιοχή του Μοχού όπου και την εγκατέλειψε.

Στις έρευνες που ακολούθησαν, τα παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά. Ο Μεταξάκης, απέδωσε τον θάνατό τους σε ατύχημα, στην εξέλιξη της προανάκρισης, ομολόγησε την πράξη του  και συνελήφθη την επόμενη ημέρα. Κατά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

METAKSAKHS2

Στη δίκη του, ο Γιώργος Μεταξάκης, αρνήθηκε να απολογηθεί. Το Δικαστήριο του επέβαλε τρεις φορές ισόβια, για τις δολοφονίες των τριών παιδιών του. Ο ίδιος κατέθεσε Έφεση, ωστόσο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης επέλεξε να μην εμφανιστεί .

Στην Κρήτη όπου ζει η οικογένεια, η τέως σύζυγο του Γιώργου Μεταξάκη και η 32άχρονη- σήμερα- κόρη τους, ενημερώθηκαν για την αποφυλάκισή του.

_________

* CretaPost.gr