Γ.Κουμουτσάκος: Από τον Οκτώβριο η Τουρκία ετοίμαζε την ένταση με τους λαθρομετανάστες στα σύνορά μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος επικαλέστηκε διάλογο που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, πριν από έξι μήνες

Στις απειλές τής Τουρκιάς για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον περασμένο Οκτώβριο αναφέρθηκε από βήματος της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος. «Το διαπίστωσα εγώ ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου κατά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως παρέθεσε είχε εκείνη την εποχή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος του διαμαρτυρήθηκε, για έλλειψη βοήθειας και υπονόμευση εκ μέρους της Ευρώπη στο ζήτημα της Συρίας. «Μου είπε ότι θα σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα. Τότε τι θα κάνουν;» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Το τουρκικό σχέδιο εξυφαινόταν εδώ και μήνες και επιβεβαιώθηκε στον Έβρο. Το κλείσιμο των συνόρων εκ μέρους μας, αποτελούσε μονόδρομο. Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου .