ΦυλακέςΔΟΜΟΚΟΥ: Επίθεση και ξυλοδαρμό στο Χρ.Ξηρός μέσα στη φυλακή.

Επίθεση σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα στις φυλακές Δομοκού, μετα από επισκεπτήριο με τους γονείς του.

image

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, δέχθηκε (23/01-16.30) αρχικά φραστική επίθεση, ενώ στη συνέχεια ο ποινικός με τον οποίο διαπληκτίστηκε, στο κυλικείο των φυλακών τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Στο επεισόδιο οι Σωφρονιστικοί διαχωρισαν τους εμπλεκόμενους και επέστρεψαν στα κελιά τους.
image

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον 53χρονο Βασίλη Βαρελά- τον κασκαντερ του Τσακ Νόρις, όταν σε νεαρότερη ηλικία είχε μετανάστευσει στον Καναδά- βαρυποινίτη από την Καλαμάτα, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο, κατηγορήθηκε ως εντολοδόχος, με.. λαρυγγόφωνο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, μέσα από τις φυλακές Κερκύρας, μελων κυκλώματος εκβιαστών στην Καλαμάτα.
Αφορμή για την επίθεση, προσδιορίζεται κατ εκτίμηση των Αρχών, η απαξίωση των εγκλείστων μελών της ΣπΦ στο πρόσωπό του, όπως ανέφεραν και στα κωδικοποιημένα σημειώματα, αφού συμπέραναν ότι “κάρφωσε” στην Αντιτρομοκρατική το σχέδιο “Γοργοπόταμος” προκειμένου ο “Μανώλης της 17Ν” να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στις φυλακές τύπου Γ’ στο Δομοκό. Για την επίθεση ωστόσο, κάνεις από τους δύο εμπλεκόμενους δεν θέλησε να αποκαλύψει την αφορμή και να επιβεβαιωσουν το επεισόδιο μεταξύ τους παρά τα σημάδια στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού. Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Υψίστης Ασφαλείας, έχουν καταγράψει όλο το επεισόδιο, για το οποίο έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, επιβεβαιώνει την επίθεση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport