Φυλακές Κορυδαλλού: Επιδόθηκε η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η υπόδικος προσωρινά κρατούμενη στις γυναίκες Φυλακές Κορυδαλλού έλαβε από το Τμήμα Διωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής κλητευση σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου για τους θανατους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ιριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, παρέλαβε το πρωί της Πέμπτης (30/06) αυτοπροσώπως από κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση κλήση για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για τους ασφυκτικούς θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, Μαλένας και Ιριδας. Η 33χρονη βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση ως ύποπτη για το θάνατο της 9χρονης κορης της Τζωρτζίνας, και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ώστε τόσο η ίδια όσο και οι συνήγοροί της να λάβουν πλήρη γνώση του υλικού της δικογραφίας.

Οι δυο Εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που εποπτεύουν την προκαταρκτική έρευνα, αφού αποτίμησαν το υλικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε έδωσαν παραγγελία (29/06) προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας να λάβουν ανωμοτί εξηγήσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (30/06), ο νομικός συμπαραστάτης της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «σήμερα θα γίνει η λήψη αντιγράφων του φακέλου για να έχουμε ιδία αντίληψη για το τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα από όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό».

«Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, αφού μελετήσουμε τι αποδεικτικό υλικό έχει συγκεντρωθεί για την υπόθεση. Σαφέστατα θα ζητήσουμε προθεσμία. Θα ετοιμάσουμε υπόμνημα που θα καταθέσουμε και θα είμαστε στην διάθεση των Αρχών για διευκρινίσεις και απαντήσεις, εάν χρειαστεί», επεσήμανε ο Οθωνας Παπαδόπουλος.

Ο νομικός συμπαραστάτης της κατηγορούμενης ανέφερε επίσης οτι «η ίδια βιώνει καθημερινά καθεστώς διαπόμπευσης», ενώ για τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας και όσα υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο συνήγορος της είπε οτι «από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητη και αμετακίνητη η θέση της ότι δεν το έχει κάνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στα παιδιά της. Θρηνεί για τα τρία παιδιά που έχασε. Ποτέ δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό».

Σε ερώτηση αναφορικά με τον εν διαστάσει σύζυγο και πατερα των τριων παιδιών τους, Μάνο Δασκαλάκη ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απόλυτος οτι δεν έχει πλέον καμία επαφή μαζί του. «Η ίδια είπε ότι έχει απόλυτη ανάγκη την ηθική στήριξη τουλάχιστον από τον σύζυγό της. ”Με κατηγορούν όλοι οι υπόλοιποι με κατηγορεί και ο σύζυγος που ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί και αποκτήσαμε αυτά τα παιδιά”. ”Δεν θα έπρεπε να πιστεύει ποτέ ότι θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα παιδιά της”, αυτά είναι τα λόγια της», αποσαφηνισε ο Οθωνας Παπαδόπουλος.