Φυλακές Δομοκού: Τρομοκράτες, βαρυποινίτες και κατάδικοι μετάγονται στις Φυλακές.

Ξεκίνησε η επίσημη λειτουργία των φυλακών Τύπου Γ’ στο Δομοκό (30/12) και αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγωγή των πρώτων “επιλεγμένων” έγκλείστων για τρομοκρατικές δράσεις και βαρύ ποινικό μητρώο.

Με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εκδόθηκε παραγγελία για μεταγωγή περίπου είκοσι κρατουμένων από φυλακές της χώρας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.
Ο κατάδικος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, ήταν ο πρώτος που πέρασε την πύλη του Δομοκού (30/12) από τις φυλακές Διαβατών.
Εντός της ημέρας αναμένεται – ενδεχεται λογω των καιρικών συνθηκών να γίνει τις επόμενες ημέρες- να ολοκληρωθούν συνολικά 20 μεταγωγές στις φυλακές υψίστης ασφαλείας με τους εγκλείστους να κρατούνται σε δύο πτέρυγες, μικρής χωρητικότητας, ανά δύο κρατούμενοι.
Ο φερόμενος αρχηγός της 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο συγκατηγορούμενος του Νίκου Μαζιώτη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Κώστας Γουρνάς και βαρυποινίτες μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Βαρελάς αναμένεται να μεταφερθούν στο Κατάστημα Κράτησης,του Δομοκού.
Για τη στελέχωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση 200 Αστυνομικών, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε νέα διαταγή που προβλέπει απόσπαση 50 επιπλέον Αστυνομικών και ενσωμάτωσή τους στη νεοσύστατη υπηρεσία εξωτερικής φύλαξης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport