Φυλακές Αυλώνα: Βιασμό βεβαιώνουν οι γιατροί αρνητική η ιατροδικαστική για τον 19άχρονο Αλβανό

Σεξουαλική επίθεση και βιασμό μέσα στις φυλακές διαπίστωσαν κατά την εξέταση του, για το 19άχρονο Αλβανό, καθ’ομολογιαν δράστη δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Αντίθετη εκδοχή παρουσιάζει Υπ.Δικαιοσύνης και ιατροδικαστής.

Ο 19άχρονος, ξυλοκοπήθηκε από συγκελίτες του, μέσα στις φυλακές Αυλώνας. Στη συνέχεια κατήγγειλε βιασμό και σύμφωνα με πληροφορίες από τις Σοφρωνιστικές Αρχές τα ευρήματα της εξέτασης στο Νοσοκομείο,  όπου μεταφέρθηκε, το επιβεβαίωσαν.

«Κάποιοι συγκρατούμενοί μου, περίπου 20 άτομα, με έβριζαν και με χτυπούσαν. Μάλιστα, άκουσα κάποιον να προτρέπει τους άλλους “βγάλτε του το παντελόνι” και στη συνέχεια λιποθύμησα», φέρεται να έχει καταθέσει ο 19άχρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr κατά την εξέτασή του, στον 19άχρονο φέρει «ρήξη πρωκτικού δακτυλίου, εύρημα συμβατό με παρά φύσει ασέλγεια». Ωστόσο ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει βιασμό στον 19άχρονο Αλβανό κάτι που υποστηρίζει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του.

Σε “διαρροές από την πλευρά των γιατρών του Ευαγγελισμού”, αποδίδει το Υπ.Δικαιοσύνης τη γνωμάτευση βιασμού του εντός των φυλακών Αυλώνας

“Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015  θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.
Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή. Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους. Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά.  Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε  ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού. Για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης”, αναφέρει η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου

Τη διερεύνηση της υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφαλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα από τα συνολικά επτά που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση.

Αναμένεται,  όπως ο 19άχρονος Αλβανός έχει καταθέσει, να αναγνωρίσει (12/12) όλους τους εμπλεκόμενους στην σε βάρος του επίθεση.