Φθιώτιδα: Στην εντατική μετά από τροχαίο ο Διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας και Τροχονόμος της Υπηρεσίας

Στην εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας, ο Διοικητής του Α’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλης Ριζάκος, και σοβαρά τραυματίας Τροχονόμος της ίδιας Υπηρεσίας, ύστερα απο πρόσκρουση στο συμβατικό περιπολικό, οχήματος με κίνηση στη ΛΕΑ, στην Εθνική Οδό Αθηνων Λαμιας, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

Με πολλαπλά κατάγματα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, ο Διοικητής  του Α’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλης Ριζάκος, ο οποιος τραυματίσθηκε οταν διερχόμενο όχημα προσέκρουσε στο περιπολικό που επέβαινε μαζί με 46άχρονη Τροχονόμο, η οποία τραυματίσθηκε σοβαρά, ωστόσο η κατάσταση της υγείας δεν εμπνέει κίνδυνο ζωής.

Οι δύο Αστυνομικοί του Α’ ΤΤ Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, μετέβησαν (09/10) με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα στην 148η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας κοντά στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, στο ρεύμα προς Λαμία, για παροχή βοηθείας σε οδηγό οχήματος, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο οδόστρωμα και απο τη μηχανή αναδυόταν  έντονος καπνός.

Το Skoda Octavia με το φάρο αναμμένο, στάθμευσε στη ΛΕΑ πίσω από το ακινητοποιημένο όχημα, ο συνοδηγός Αστυνομικός αποβιβάστηκε και με πυροσβεστήρα επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ ο Αξιωματικός της Τροχαίας, παρέμειναν στο υπηρεσιακό όχημα μαζι με την Τροχονόμο. Ενψ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία κατάσβεσης της φωτιάς 40άχρονος από τη Λαμία, ο οποίος εργάζεται στη Λοκριδα, οδηγός  Peugeot 208 κινούμενος με ταχύτητα στη ΈΛΑ, προσέκρουσε στο σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα.

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλης Ριζάκος, οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος και η Τροχονόμος συνεπιβάτης στο πίσω (δεξιά) κάθισμα, τραυματίστηκαν σοβαρά. Άμεση η μετάβαση διασωστών στο σημείου του τροχαίου, απεγκλώβισαν τους δύο Αστυνομικούς τραυματίες και τον οδηγό του πολιτικού οχήματος και με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο 54άχρονος Αστυνομικός Υποδιευθυντής, πατέρας τριών παιδιών, φέρει βαρύτατα τραύματα και πολλαπλά κατάγματα στο θώρακα καθώς βρισκόταν πίσω από το  τιμόνι και άμεσα εισήχθη στη ΜΕΘ. Η 46άχρονη Τροχονόμο, με σοβαρά τραύματα στο στήθος και τον αυχένα, νοσηλεύεται επίσης.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας μετέβη άμεσα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστέριος Μαντζιώκας, και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Φούρλας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των συναδέλφων τους.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας.