Φθιώτιδα: Αποφυλακίζεται και ο λιμενικός προφυλακιστέος ως «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενους μεταξύ άλλων Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύνδεσμος του  FRONTEX στη Λέσβο και ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας

Σε “αλληλεγγύη μεταξύ χρηστών” και όχι εμπορία ναρκωτικών απέδωσε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, στη δίκη που ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα (25/07) και ολοκληρώθηκε σε δύο συνεδριάσεις, για την υπόθεση του 2021 στην οποία είχαν συλληφθεί και παραπέμφθηκαν σε δίκη εννέα άτομα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 47χρονου Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και σύνδεσμο του FRONTEX στη Λέσβο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί το 2021 ότι πραγματοποιούσε “ντελίβερι” ναρκωτικών (χασίς – κοκαΐνης) εν ώρα υπηρεσίας και του είχε αποδοθεί ρόλος ως «εγκέφαλος του κυκλώματος» ότι προέβαινε σε διακίνηση χωρίς την υπαλληλική του ιδιότητα, ως εξαρτημένο άτομο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα ισχύ. Μετά απο 10 μήνες προσωρινής κράτησης, ο 48χρονος λιμενικός του Λ/Χ Στυλίδας, λαμβάνει αποφυλακιστήριο .

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους το Δικαστήριο επέβαλλε στον 52χρονο από την Αθήνα ποινή κάθειρξης 2 ετών και 3 μηνών με αναστολή, στον 53χρονο από περιοχή του Δήμου Λοκρών επιβλήθηκε ποινή 2 ετών και 2 μηνών με αναστολή. Ενώ άπό 2 έτη ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκαν στους δύο κατοίκους Στυλίδας 37 και 35 ετών και σε 30χρονο κάτοικο της πόλης της Λαμίας. Επίσης ποινές κάθειρξης 24 και 18 μήνες αντίστοιχα με αναστολή καταδικάστηκαν ο 42χρονος και ο 61χρονος κάτοικοι Στυλίδας. Ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κηρύχθηκε ο 65χρονος που διαμένει σε περιοχή του Δήμου Λαμιέων.

«Αρνούμαι κάθε εμπλοκή…», είχε δηλώσει ο Απόστολος Γκλέτσος

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανάμεσα στο πελατολόγιο του Αξιωματικού του Λιμενικού ήταν και ο ηθοποιός – πρώην Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος είχε αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόθεση, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες, σε μιά από αυτές,  ακούγεται να συνομιλεί με το στέλεχος του Λιμενικού, για να ζητήσει ναρκωτικές ουσίες.

«Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε. Λέει μια παροιμία στο χωριό μου ότι αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένας γάιδαρος ζωντανός στην κοιλάδα. Όταν θα αποδειχτεί αυτό με το καλό, τότε θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Και πιστεύω ότι και αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο λιμενικός) με τα τρία του παιδιά, που τον γνωρίζω τρεις γενιές οικογενειακά, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τέτοια πράγματα. Εγώ σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με όλα αυτά και προχωράμε. Η αλήθεια θα λάμψει. Μόνο ένας τρελός, με τις δικές μου καταστάσεις, που έχω υποστεί και έμφραγμα θα μπορούσε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πάμε παρακάτω», δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.