Φρεαττύδα: Προφυλακίστηκε ένας από τους τέσσερις Αιγύπτιου για την επίθεση βιασμού στη 17χρονη και 15χρονου- Ένταση έξω από τα δικαστήρια

Σε προσωρινή κράτηση οδηγήθηκε ο ένας και οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, Αιγύπτιους λαθρομετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ εμφανίστηκαν προκλητικοί στα Δικαστήρια του Πειραιά με επίθεση κατά τηλεοπτικού συνεργείου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους τέσσερις ανήλικους Αιγύπτιους λαθρομετανάστες, οι οποίοι  συνελήφθησαν για την επίθεση σε βάρος της 17χρονης και του 15χρονου φίλου της στην παραλία Φρεαττύδα στον Πειραιά.

Οι τέσσερις λαθρομετανάστες, ηλικίας από 17 έως 19 ετών, κατηγορούνται για τον τραυματισμό 15χρονου, και αποπειράθηκαν να βιάσουν την 17χρονη φίλη του ενώ επιχείρησαν να τους κλέψουν τα κινητά. Οι δύο έφηβοι γλίτωσαν με την παρέμβαση υπαλλήλου σε κοντινή επιχείρηση.

Σε βάρος των τεσσάρων λαθρομεταναστών συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρας προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, απόπειρας ληστείας, απόπειρας κλοπής, παράνομης κατακράτησης, απειλής, σωματικής βλάβη και παράνομης κατακράτησης.

Κατά την απολογία τους στον Ανακριτή, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες. «Προφανώς έγινε μια παρεξήγηση, οι άνθρωποι δεν ομιλούν καλά την ελληνική γλώσσα και απολογήθηκαν με διερμηνέα», δήλωσε η δικηγόρος τους, Σταυρούλα Κοκλιώτη. Η ίδια ανέφερε, ότι οι εντολείς της υποστηρίζουν ότι δεν προέβησαν σε επίθεση, καθώς επίσης αρνούνται ότι κατείχαν σπασμένα μπουκάλια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, που αφέθηκαν ελεύθεροι, εμφανίστηκαν προκλητικοί κατά τη μεταγωγή τους στα Δικαστήρια του Πειραιά, ενώ προέβησαν σε άσεμνες χειρονομίες και χτυπήματα στον φακό της κάμερας τηλεοπτικού συνεργείου σταθμού.