Φόβοι για επίθεση αυτοκτονίας από τζιχαντιστές στην Ελλάδα|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ανησυχία επικρατεί στις ελληνικές αρχές σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα εναντίον προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με άγνωστους μέχρι τώρα φακέλους ερευνών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», θεωρείται πως στο ενδεχόμενο επίθεσης από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα κατά προσφύγων από τη μέση Ανατολή, θα γίνει υπό τη μορφή επίθεσης αυτοκτονίας όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στο Ιράκ και τη Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ζητηθεί η λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και σε άλλες υπηρεσίες όπου συγκεντρώνονται κυρίως Σύριοι πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα. Παράλληλα, έχουν δοθεί εντολές να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα τα οποία φαίνονται «παράταιρα», ή ντυμένα με περίεργο, για τα δεδομένα της εποχής, τρόπο (βαριά ρούχα που μπορεί να κρύβουν εκρηκτικούς μηχανισμούς).

Ένα τέτοιο πλήγμα θα είχε τόσο εκδικητικό χαρακτήρα σε βάρος των χριστιανών προσφύγων, όσο και στόχο την αποστολή μηνύματος ότι δεν πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά. Ωστόσο, εκτιμάται ότι δεν θα ήταν απίθανο να στοχευθούν μουσουλμάνοι, κυρίως μετριοπαθείς σουνίτες και άλλοι, καθώς και Κούρδοι.

Πηγή