Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Καταγγέλλει επίθεση από αγνώστους στα Εξάρχεια ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου.

Ο φωτορεπόρτερ έφευγε από την οδό Καλλιδρομίου και κατευθυνόταν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι στα Εξάρχεια, όταν οπως καταγγέλλει δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από τρεις άνδρες.

«Δύο άτομα ήρθαν από πίσω κι ένα από μπροστά μου, με έβρισαν και άρχισαν να με γρονθοκοπούν με δαχτυλίδια, μου χτύπησαν το πόδι και μετά με έριξαν κάτω στην άσφαλτο. Είμαι με ράμματα στη μύτη, κάνω αιμοπτύσεις συνέχεια, το πόδι είναι χτυπημένο» δηλώνει στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο φωτορεπόρτερ.

stamatiou1

Υποστηρίζει οτι επίθεση δέχτηκε και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί, λίγο μετά την έξοδο τους από το μαγαζί που είχαν συναντηθεί.

«Όλο αυτό το διάστημα μαζί με έναν άλλο συνάδελφο έχουμε καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη γνώμη μου είναι μία εντελώς στοχοποιημένη επίθεση. Είμαστε στοχοποιημένοι πολιτικά».

Αν και είχε μαζί του τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, οι δράστες δεν προκάλεσαν φθορές στη φωτογραφική μηχανή ούτε επιχείρησαν να του την αφαιρέσουν.

«Δεν είχαν πρόθεση να μου σπάσουν τη μηχανή ή να μου την κλέψουν. Ήθελαν απλώς να με χτυπήσουν. Ήταν πολύ έξυπνο το χτύπημα γιατί ψιλόβρεχε, στο δρόμο δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Απ’ όσο καταλαβαίνω μας ακολούθησαν και μετά μας χτύπησαν. Επιπλέον απ’ όσο γνωρίζω, χθες στο Σταθμό Λαρίσης είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι είναι μία κίνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πλέον και μέσα στα Εξάρχεια. Το ζήτημα πρέπει να πάρει την πολιτική του διάσταση», καταλήγει στη δήλωσή του ο φωτορεπόρτερ.