“Φίλε Έλληνα το καταδικάζω κι εγώ”! Κείμενο σε αλβανική ιστοσελίδα κατά των “αετών”!

Το θέμα με τους νεοσύλλεκτους στρατιώτες Αλβανικης καταγωγής οι οποίοι σχημάτιζαν με τα χέρια τους τον “αλβανικό αετό”, έχει προκαλέσει έντονες και οργισμένες αντιδράσεις στην ελληνική κοινή γνώμη.

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα albanians.gr “απεστάλη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας από αναγνώστη ο οποίος θέλει να παραμείνει ανωνύμως” αναφέρουν οι διαχειριστές του Αλβανικού ιστότοπου.

Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ!
Παρακολουθώ μέρες το θέμα με τους νεαρούς αλβανούς οι οποίοι φορώντας την ελληνική στρατιωτική ενδυμασία σχημάτισαν τον «αετό» (σύμβολο της αλβανικής σημαίας). Όταν πρωτοείδα την εικόνα σκεφτικά δεν μπορεί πλάκα μου κάνουν, photoshop είναι ρε παιδιά, μετά την ξαναβλέπω και τελικά, ήταν όντως μια αλήθεια. Μια αλήθεια η οποία πραγματικά πόνεσε. Πόνεσε γιατί ένα μάτσο παιδαρέλια δεν σεβάστηκαν τα ρούχα που φόραγαν. Δεν σεβάστηκαν τους φίλους Έλληνες που έχουν, δεν σεβάστηκαν τον καθηγητή Έλληνα που είχαν, ο οποίος τους έμαθε να «βλέπουν» με το μυαλό(από τι φαίνεται όμως αυτοί εδώ είχαν κλειστό μυαλό και ανοιχτή τηλεόραση).

Από μικρο παιδί αναρωτιέμαι γιατί οι λίγοι να κερδίζουν τους πολλούς;! Γιατί η ηλιθιότητα των λίγων συμπατριωτών μου να καταδικάζει τους πολλοίς κάλους συμπατριώτες μου; Είμαστε πολλοί γιατί δεν μπορούμε να «κερδίσουμε» τους λίγους; Γιατί η ηλιθιότητα των λίγων να μην με αφήνει να λέω με χαρά «ναι φίλε μου είμαι από την Αλβανία και ζω την όμορφη Ελλάδα».
Φίλε Έλληνα το καταδικάζω και εγώ και το μεγαλύτερο κομμάτι των συμπατριωτών μου. Πριν σε παρασύρει το κάθε media για να σε φανατίσει σκέψου ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά.

Φιλικά,
Ένας φιλέλληνας Αλβανός.

____________

* militaire.gr