Φαλακρό Δράμας: Ένας νεκρός ένας σοβαρά εγκαυματίας και μια τραυματίας αθλητές σε ορειβατικό αγώνα από κεραυνό

Ο ορειβατικός αγώνας ήταν σε εξέλιξη, πριν την ολοκλήρωσή του, όταν σε μεταστροφή του καιρού, κεραυνός “χτύπησε” τρεις συμμετέχοντες ορειβάτες

Η διοργάνωση αγώνα ορεινής αντοχής 35χλμ. “Six Peaks” είχε έναρξη το πρωί του Σαββάτου (20/08) και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή (21/08) ολοκληρώνοντας τον αγώνα τους. Οι πρώτοι 10 αθλητές είχαν τερματίσει, όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

Οι δύο αθλητές είχαν κατέβει σε  φαράγγι 6 χλμ. μετά το χωριό Πύργοι στο Φαλακρό Δράμας, σημείο αφετηρίας και τερματισμού τους, όταν τους χτύπησε κεραυνός (21/08-03.30), ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα.
Στο σημείο 56χρονος ορειβάτης- αθλητής ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις του από την ΕΜΑΚ ενώ έτερος συμμετέχοντας στη διοργάνωση, ηλικίας  55ετών εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε σοβαρά εγκαυματίας με σοβαρά τραύματα και μια ακόμα αθλήτρια ελαφρά τραυματισμένη αλλά σοκαρισμένη.

Σύμφωνα με το xronikadramas.gr, o τραυματίας άνδρας διατηρούσε τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Λόγω του ανάγλυφου τις περιοχής και της σοβαρότητας του τραυματία ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο.

O τεχνικός διευθυντής της διοργάνωση του αγώνα, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ώστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί».

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν πολύ άσχημες με καταρρακτώδη βροχή, δυσχεραίνοντας την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.