Εύβοια: Με πλωτά προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς πολιτών από παραλίες

Σε ασφαλή σημεία έχουν μεταφερθεί πολίτες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι σε παραλίες στην Αγία Άννα και το Ψαροπούλι της Εύβοιας

Επιχειρήσεις διασωσης 440 πολιτων πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, απο πλωτά του Λιμενικού Αιδηψού με συνδρομή ιδιωτών με σκάφη ενώ έως και αυτήν τη στιγμή (06/08-06.50)  πραγματοποιείται απομάκρυνση δεκάδων πολιτών από άλλες παραλίες της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από το Λιμενικό, επιπλέον 50 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε πλωτά μέσα και μεταφέρονται επίσης σε ασφαλή σημεία, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση σε οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα πολίτες να καταφεύγουν σε οργανωμένες και μη παραλίες, για να σωθούν.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, ελάχιστοι εκ των διασωθέντων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους οποίους, πολίτες είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Με ενημερωση του Λιμενάρχη Αιδηψού Σωτήρη Δανίκα, τις πρώτες πρωινές ώρες (06/08-01.00) ηταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού για όσους κατεβηκαν στις παραλίες Ψαροπουλι , Βασιλικα , Αχλαδι και με πλωτά μέσα και διασωστικά σκάφη μετέφεραν κόσμο που εχει αναζητήσει διαφυγή σε παραλίες.
Επισης για όσους είχαν εγκλωβιστεί στην Αιδηψό άνοιξαν εκτάκτως οι ακτοπλοικές γραμμμές προς Αρκίτσα για όσους είχαν τη δυνατότητα να φύγουν εκτός Εύβοιας.