Εύσημα της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενόπλες Δυνάμεις, για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με αφορμή το μεταναστευτικό με τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων συγκάλεσε η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, μία ημέρα πριν τις εκλογές, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα εύσημα και τις ευχαριστίες της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου δέχτηκαν (19/09-11.00) στο γραφείο της στο Μέγαρο Μαξίμου οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφάλειας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων φορέων οποίοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Η θητεία μας συνέπεσε με αυτό το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πάρει ορισμένα μέτρα αλλά χρειάστηκαν κι’ άλλα. Αυτό δεν θα ειχε γίνει χωρίς εσάς, χωρίς τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς τα Σώματα ασφαλείας, χωρίς τη frontex χωρίς τον ιατρικό κόσμο, τις ΜΚΟ, τους τοπικούς φορείς», τόνισε χαρακτηριστικά η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

Η πρόσκληση της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού, μια ημέρα πριν τις εκλογές (20/09) ήταν σε αναγνώριση των προσπαθειών που κατέβαλε το ένστολο προσωπικό, σε εφαρμογή των αποφάσεων της υπηρεσιακής κυβερνήσεως, στη διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών που παρατηρήθηκε, και σε ελάχιστο χρόνο απέδωσε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι Αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομία Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασικής Παπαγεωργίου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς, και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) ε.α., οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) και ΓΕΝ, δέχτηκαν «τις ευχαριστίες της πρωθυπουργού και της Ελληνικής Πολιτείας για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες των στελεχών τους».

Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν, υπηρεσιακοί παράγοντες γιατροί και νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, της FRONTEX, τα μέλη των εμπλεκόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, και οι εθελοντές.
«Η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης λήγει σε σύντομο χρόνο από σήμερα» τόνισε σε άλλο σημείο η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Πολιτείας προς όλους όσοι συμμετείχαν (και εξακολουθούν να συμμετέχουν) σε αυτήν την προσπάθεια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport