ΕΥΠ: Δύο πρώην Ανώτατοι, αναπληρωτές της ΕΥΠ

Δύο εα στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι οι «σκιώδεις» αναπληρωτές του νέου διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη.
Ο εα Διεύθυνσης της ΕΛΑΣ, Αλέξανδρος Δενέκος και αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Λιούκας ορίσθηκαν στη θέση του α΄ και β΄ υποδιοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ως «Επιχειρησιακός» υποδιοικητή της ΕΥΠ ορίσθηκε ο Αλέξανδρος Δενέκος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την ΕΛ.ΑΣ. τον Απρίλιο του 2014, ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου.
Τη θέση του Β΄ υποδιοικητή της ΕΥΠ κατέλαβε ο αντιστράτηγος ε.α. Γιάννης Λιούκας, ο οποίος αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον Ιούλιο του 2012 από τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.
Η πρόωρη αποστρατεία του Γ.Λιούκα, αποδόθηκε σε κομματικά κριτήρια, και έριδες μεταξύ Αξιωματικών. Με την αποστρατεία του, εργάστηκε ως Σύμβουλος Ασφάλειας σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ασφάλειας, η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη των γραφείων της Κουμουνδούρου. Ενώ φέρεται ότι βοήθησε στη σύνταξη του σχετικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλειας. Η παρουσία του ανήμερα της 25ης Ιανουαρίου, πίσω από την εξέδρα των επίσημων, είχε σχολιαστεί εντονότατα για την ανάληψη καθηκόντων στην νέα κυβέρνηση, με τον ίδιο να διαψεύδει τις.. “φήμες” οι οποίες εκ του αποτελέσματος, τον διέψευσαν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport