ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Στο ακροατήριο Η.Κασσιδιάρης- Λ.Κανέλλη.

Εκδίκαση για το επεισόδιο σε τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1, πριν τις επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012, μετά από μήνυση σε βάρος του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη.

Ο προφυλακισμένος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει ζητήσει απο το Συμβούλιο της Φυλακής να παραστεί στο δικαστήριο, και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Σύμφωνα με  το κατηγορητηριο, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την ποινική δίωξη σε βάρος του να είχε ασκηθεί μετά από προκαταρκτική εξέταση την οποία είχε διατάξει  η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου. Για το επεισόδιο η υποψήφια τότε-  Βουλευτης  του ΚΚΕ Λ.Κανέλλη είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του επίσης υποψηφίου -τοτε- Βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασσιδιάρη, ενω μηνυση είχε υποβάλει και η επίσης υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δουρου. Ωστόσο η μη καταβολή παραβόλου από την τελευταία δεν επικύρωσε τη μήνυση θέτοντας την στο αρχείο ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, είχε δηλώσει την επιθυμία της να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα στη δίκη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ,  Ηλίας Κασσιδιάρης, εμφανιστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου και υπέβαλε και αυτός από την πλευρά του μήνυση σε βάρος της Λ.Κανέλλη και της Ρένα Δούρου, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση σε βάρος του ενώ  για παράνομη κράτηση μήνυσε τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Η υπεράσπιση του Ηλία Κασσιδιάρη, έχει ζητήσει κατά την ακροαματική διαδικασία, την προβολή του βίντεο της τηλεοπτικής εκπομπής ενω υποστηρίζει ότι ο υποψηφιος -τοτε- Βουλευτής της Χρυσής Αυγής “προκλήθηκε και δε διέπραξε το αδικημα που του αποδιδετσι, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης”.
Σύμφωνα με την ποινική δικονομία, ως ελάχιστη ποινή σε περίπτωση που η υποθεσξ εκδικαστεί για το αδίκημα, ορίζεται ποινη φυλάκισης τριών μηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport