Ευελπίδων: Προπηλάκισαν στην Ευελπίδων τον πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής συγγενείς των νεκρών στην φονική φωτιά στο Μάτι

Έντονες αποδοκιμασίες στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγγενείς θυμάτων στην πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής στον πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο

Ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος κλήθηκε από τον Ανακριτή να απολογηθεί με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, σε θέση Υπαρχηγού του Σώματος τον Ιούλιο του 2018. Ο πρώην Αρχηγός του ΠΣ είχε λάβει προθεσμίες για να προετοιμάσει την απολογία του, και σήμερα (24/03) παρουσιάστηκε ενώπιον του 6ου τακτικού Ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την τραγωδία στο Μάτι.

Στα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς tvn 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι  κατά την άφιξή του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αποδοκίμασαν τον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του“, δήλωσαν συγγενείς εκ των θυμάτων, ενώ ζήτησαν για ακόμα μια φορά την μετατροπή των κατηγοριών σε κακουργήματα, επισημαίνοντας ότι “άλλα ατυχήματα όπως το “Σαμίνα” και η “Ρικομέξ” δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ (σσ για τις παραλείψεις στη φονική πυρκαγιά με τους 102νεκρούς στο Μάτι) ως πλημμελήματα“. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλλει προς την Εισαγγελία της Αθήνας και ο Ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, λαμβάνοντας απορριπτική απάντηση.

Ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες.