Εξετάζουν τις επαφές της Ελευθερίας Αγραφιώτου σε αναζήτηση του δράστη του εγκλήματος.

Το ενδεχόμενο η δολοφονια της Ελευθερίας Αγραφιώτου να σχετιζεται με άλλα κίνητρα και το δραστη να ηταν μεταξυ των ατόμων απο το γνωστικό περιβάλλον της 69άχρονης εξεταζουν στην Ασφάλεια Αττικής.

image

Η χρονική σύγκλιση, ο γεωγραφικός προσδιορισμός και οι τραγικές συμπτώσεις προέτρεψαν τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής να εξετάσουν την τυχόν εμπλοκή του 30άχρονου Εμ.Κ κατ ομολογίαν δράστη εξι επιθέσεων σε βάρος γυναικών, και ως δράστη της δολοφονίας της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, με τον 30άχρονο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Ακόμα και η αναπαράσταση στο χώρο όπου εντοπίσθηκε η σορος της 69άχρονης στο 3ο υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, έδειξε- όπως ανέφεραν Αστυνομικές πηγες- ένα άγνωστο χώρο για το 30άχρονο ο οποίος ήταν “χαμένος”.
Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ από τα πρώτα αποτελέσματα ενδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα, κατά τη συγκριτική μέθοδο δειγμάτων DNA από τον 30άχρονο “βιαστή της διάβασης” του Αμαρουσίου με πειστήρια από το χώρο εγκλήματος και δείγματα από τα ρούχα και τη σορό της Ελευθερίας Αγραφιώτου.
Μαρτυρίες και τα αποτελέσματα από τις αρσεις κινητού της 69άχρονης έχουν προσφέρει στους Αστυνομικούς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, στοιχεία τα οποία εκτιμούν ότι στην διερεύνηση της υπόθεσης θα οδηγήσουν στον προσδιορισμό του δράστη ώστε να προχωρήσουν στην ονομαστικοποιηση και τη σύλληψη του. Οι επικοινωνίες κατα την ημέρα της εξαφάνισης, ήταν προσωπικές και οικογενειακές, ενώ η διακοπή εκπομπής ταυτιζεται με την ημέρα θανάτου.
Αν και είχε εξετασθει το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιον παρανοϊκό δολοφόνο ο οποιος επιτίθεται στην περιοχή του Αμαρουσίου σε ανυποψιαστες γυναίκες, από τα έως τώρα ευρήματα και στοιχεία δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο με τους Αστυνομικούς να ερευνούν εκ νέου τις προσωπικές επαφές και τον κύκλο γνωστών ατόμων της 69άχρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου και ειδικά άτομα με τα οποία είχε επαφές το τελευταίο διάστημα.
Στο χωρο του εγκλήματος όπου και εντοπίσθηκε η σορος της Ελευθερίας Αγραφιώτη, από τις κολώνες του υπόγειου γκαράζ, και του κλιμακοστασίου, τις κουπαστές από τα κάγκελα, το δάπεδο, τα ρούχα του θύματος, τα κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων περισυνέλεξαν δεκάδες “ορφανά” αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού. Από αυτά, κοντά στα σημεία που η Ελευθερία Αγραφιώτου βρέθηκε αντιμέτωπη με το δολοφόνο της, εντοπίζονται τουλάχιστον 2-3 διαφορετικά “ορφανά” αποτυπώματα, για τα οποια δεν εχει προκύψει καμία ταυτοποίηση.
Εντός της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από τα δείγματα της σορού της Ελευθερίας Αγραφιώτη ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντι Λέρνια, στο ενδεχόμενο κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε η 69άχρονη γυναίκα να κρατάει στα χέρια της, τη γενετική ταυτότητα (DNA) του δράστη.

image

Τις αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης περιπλέκει και η καθυστέρηση εντοπισμού της σορού εξαιτίας της ολιγωρίας όταν εντοπίσθηκε το όχημα της 69άχρονης, καθώς η ίδια δεν αναζητήθηκε στο χώρο, με αποτέλεσμα να επέλθουν σημαντικές αλλοιώσεις και στοιχεία να παραποιηθουν. Οι αστυνομικοί έχασαν πολύτιμο χρόνο και αξιοποιήσιμο υλικό λόγω αυτής της καθυστέρησης, που είχε ως αποτέλεσμα η σορός να εντοπίσει σε προχωρημένη σήψη.
Με αυτά τα δεδομένα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για άγνωστο μανιακό δολοφόνο, αλλά για γνωστό πρόσωπο με τη τρομακτική «σύμπτωση», το έγκλημα να έχει διαπραχθεί στην ίδια περιοχή, όπου είχε δράση ο “βιαστής της διάβασης”. Δεν αποκλείεται όπως επισημαίνουν Αστυνομικές πηγές στόχος του δράστη να ήταν συγκεκριμένα και αποκλειστικά η Ελευθερία Αγραφιώτου.
Ενδεχομένως η αντίδραση της 69άχρονης να προκάλεσε την αντίδραση του δράστη καθώς διακρίνεται κατά την ιατροδικαστική εξέταση ιδιαίτερο μίσος, χτυπήματα με μανία συνεπεια θυμου κατα τη διάπραξη του άγριου εγκλήματος, χαρακτηριστικά που ενδεικνύουν ενδεχομένως την εκδοχή του εγκλήματος με προσωπικά κίνητρα και σεξουαλικό υπόβαθρο.
σε μια προσπάθεια του δράστη να “δημιουργησε” ενδείξεις για σεξουαλικά κίνητρα, ωστε να αποπροσανατολισει τις έρευνες και ο ίδιος να παραμείνει αθέατος παρατηρητής των εξελίξεων χωρίς να προσδιοριστεί ως δράστης του εγκλήματος.