Εξετάζονται ως ύποπτα δέματα με αποδέκτες πρόσωπα της Ευρωπαϊκής πολιτικής

Η έκρηξη του τρομοδέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, μετα τον εντοπισμό του εκρηκτικού πακέτου στα γραφεία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καθώς εκτιμάται οτι βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο των τρομοκρατών, με το ενδεχόμενο να εχουν γινει κι αλλες αποστολές τρομο φακέλων.

Η έκρηξη που προκάλεσε η πυροδότηση των 31gr πυρίτιδας σε τρομοπακέτο που έφθασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι (16/03) με τον τραυμαρισμό στο πρόσωπο και στα χέρια της βοηθού του επικεφαλής του γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων, παραλήπτης όπως αναγραφόταν στο φάκελο, εξετάζεται από τις Αρχές, «παγιδευμένα τρομοδέματα» να έχουν μαζική αποστολή σε πολιτικά πρόσωπα της Ευρωπαϊκής πολιτικής σε άμεση εμπλοκή με τα ελληνικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της πρωτης πράξης του “Σχεδίου Νεμεσις” στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι βρίσκεται σε επανάληψη το σχέδιο Τρομοκρατικής Δράσης της δεύτερης γενιάς των Πυρήνες της Φωτιάς (2010) με μαζικές αποστολές τρομοδεμάτων, τα οποία είχαν αποσταλεί και άρχισαν να φτανουν σε διαφορετικούς χρόνους  στους παραλήπτες που είχαν “ορίσει”.

Είχε προηγηθεί η αποστολη στο τρομοδέμα προς το γερμανικό ΥΠΟΙΚ με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σοϊμπλε, την Τετάρτη (15/03), εντοπίσθηκε και οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη χωρίς τραυματίες, αλλά και τη χθεσινή.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ενημέρωση προς τα ΕΛΤΑ και τις εταιρείες ταχυμεταφοράς δεμάτων εξωτερικού να σκανάρουν τα αρχεία που τηρούνται για τον εντοπισμό κι άλλων εκρηκτικών αποστολών. Οι ελληνικές Αρχες, εξετάζουν το ενδεχομενο με “αποστολείς” Έλληνες πολιτικούς και “παραλήπτες” -Ευρωπαίους Αξιωματούχους της πολιτικής σκηνής-ενδεχομένως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τους θεσμούς- για αυτό και έχουν ζητήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία από το σύστημα xRay ελέγχου των δεμάτων από τα ΕΛΤΑ.

Απο τον έλεγχο-σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο nantiareport.gr- έχουν προκύψει  ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε τουλάχιστον οχτω “ύποπτες” αποστολές, με τους “παραληπτες” και τους “αποστολεις” να έχουν  να λάβει ενημέρωση ενω δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια της «ΣπΦ» και ελληνικοί “στόχοι”.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ωστόσο (16/03) διέψευσε ότι έχουν προκύψει ενδείξεις για άλλες αποστολές τρομοδεμάτων ωστόσο επεσήμανε ότι οι έρευνες “συνεχίζονται και είναι ενδελεχής”.