Εξετάζεται η αναβάθμιση “πυρήνων” στην πυροδότηση αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο Γεωργιάδη

Σε «προπαρασκευαστικές ενέργειες» παραπέμπει η πυροδότηση αυτοσχέδιου ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο του Βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα υπολείμματα του αυτοσχεδιου εμπρηστικού μηχανισμού που περισυνέλλεξαν οι ιχνιλάτες της Αστυνομίας απο τον αυτοσχέδιο ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό, που εξερράγη  (15/03-02.20) στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδωνη Γεωργιάδη, στην Κηφισιά, εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Οι δραστες ειχαν τοποθετησει σε μεταλλικό κουτί από μπισκότα τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από ρολόι, μπαταρία, σπίρτα και καλώδια με υλικό ανάφλεξης μπιτόνι βενζίνης και οκτώ γκαζάκια. Κατά την ατελή πυροδότηση τρία φιαλίδια παρέμειναν ακέραια και παραλήφθησαν από το χώρο. Πρόκειται σύμφωνα με τους Αστυνομικούς οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση για αυτοσχέδιου ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού, με την “ύλη ανάφλεξης” τη βενζίνη και τα γκαζάκια.

Η συνδεσμολογία (με αποκλίσεις) παραπέμπει σε “προπαρασκευαστικές” ενέργειες της πρωτης γενιάς των «Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας Θεσσαλονίκης» (05/2009), σε εκκλησίες στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα δύο υπό ανέγερση Αστυνομικά Τμήματα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και Νέας Πεντέλης.

Για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, εξετάζεται μια νέα γενιά της ΣπΦ αλλά και “μιμητές” να επιχειρούν “προπαρασκευαστικές ενέργειες” στο ενδεχόμενο  με αυτές τις κατασκευές να επιχειρούν “πυρήνες” της Οργάνωσης  να αναβαθμίσουν τη δράση τους από εμπρηστικές ενέργειες σε εκρηκτικές κατασκευές.