Εξάρθρωση σπείρας “οικιακών βοηθών” που λήστευαν ηλικιωμένους.

Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών με τη “συνδρομή” ομοεθνών τους οικιακών βοηθών, λήστευαν ηλικιωμένους.

Δύο περιπτώσεις ληστείας εξακριβώθηκαν σε Μαρούσι και Αγία Παρασκευή σε βάρος ηλικιωμένων. Σε μια περίπτωση η Γεωργιανή οικιακή βοηθός με χρήση φαρμακευτικής ουσίας “νάρκωσε” 74χρονη μέσα στο σπίτι της στην Αγ. Παρασκευή, επιτρέποντας την πρόσβαση των συνεργών της στο διαμέρισμα για τη διάπραξη της ληστείας ενώ κάποιες, συνέχιζαν να εργάζονται στα θύματα ακόμη και μετά τις ληστείες ή διαρρήξεις, σε βάρος τους. .
Σε άλλη περίπτωση στο Μαρούσι οι δράστες επιτέθηκαν στην 83χρονη γυναίκα, που είχε ως οικιακή βοηθό.
Οι “αποκλειστικές” άφηναν.. κάρτες στα νοσοκομεία, και αναζητούσαν τα ηλικιωμένα θύματα τους. Τα μέλη του κυκλώματος, στρατολογούσαν τις γυναίκες σε καφετέριες Γεωργιανών, της Ζήνωνος.
Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν 11 άτομα από τη Γεωργία- επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες-, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ληστείες και περισσότερες από 10 κλοπές-διαρρήξεις σε διαμερίσματα ηλικιωμένων.
Στο Μαρούσι οι δράστες επιτέθηκαν στην 83χρονη γυναίκα, που είχε ως οικιακή βοηθό, μία γυναίκα από τη Γεωργία, την χτύπησαν βάναυσα άρπαξαν περίπου 2.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα έχουν προκύψει περισσότερες από 10 κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων που απασχολούσαν Γεωργιανές γέροντα.
Έρευνα της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport