Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δύο νεαροί ως δράστες της διάρρηξης στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Στην σύλληψη δύο νεαρών ως δράστες στη διάρρηξη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε πλήρωμα της ΟΠΚΕ

Ένας 22χρονος και ο ηλικίας 18 ετών φίλος του, συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες στη διάρρηξη και κλοπή (05/05) στο γραφείο του τέως Υπουργού Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς στην αυτοψία του χώρου είχαν εντοπίσει δυο εντυπώματα σε υφασμάτινη επιφάνεια καρέκλας.

Αστυνόμοι προχώρησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη των δύο νεαρών τα ξημερώματα (14/06-01.00) σε διάρρηξη εισόδου πολυκατοικίας στην οδό Γενναδίου στα Εξάρχεια όπου στεγάζονται γραφεία κτηματομεσιτικής εταιρείας. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, διακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές και είχε εκτίσει ποινή στις φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, για παρόμοια αδικήματα.

Από την αστυνομική έρευνα ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης από τις 9 Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 5 Μαϊου 2021 σε διαρρήξεις γραφείων, 5ου ορόφου της οδού Μαυροκορδάτου, ωστόσο ο χώρος ήταν άδειος. Σε συνέχεια διέρρηξαν δικηγορικό γραφείο στον ίδιο όροφο της πολυκατοικίας. Επιπλέον αποπειράθηκαν διάρρηξη σε γραφείο 4ου ορόφου της ίδιας πολυκατοικίας και το συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο αποπειράθηκαν να εισέλθουν παραβιάζοντας την εξωτερική σιδεριά της μπαλκονόπορτας.

Όπως προέκυψε για τον 22χρονο, σε ηλικία 10ετών και μέχρι την ενηλικίωσή του, με Εισαγγελική παραγγελία η επιμέλειά του είχε αφαιρεθεί από την βιολογική του οικογένεια και είχε ανατεθεί σε Ίδρυμα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε την επιμέλειά του, οικογένεια δικηγόρου. Η βιολογική οικογένεια του τότε 10χρονου αγοριού, είχε κριθεί ακατάλληλη καθώς ήταν κακοποιητική σε βάρος του, ενώ είχαν εμπλοκές σε αξιόποινες πράξεις καθώς επίσης και άλλο μέλος της οικογένειας, έχει κριθεί μεταξύ των σεσημασμένων κακοποιών. Με την ενηλικίωσή του ο -σήμερα – 22χρονος νεαρός αποστασιοποιήθηκε από την οικογένεια του δικηγόρου και επέστρεψε στη βιολογική του οικογένεια, και τότε άρχισαν οι ποινικές του εμπλοκές.

Η πρώτη σύλληψη του 22χρονου για κλοπή, ήταν το 2016 (18/03) στην Καλαμαριά. Μετά από επτά μήνες (27/10) συλλαμβάνεται στην Κυψέλη για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Και τον επόμενο Φεβρουάριο (2017), συνελήφθη στην Καβάλα για κατοχή παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Τα δυο επόμενα χρόνια είχε συλλήψεις για κλοπές και απόπειρες κλοπών, και καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη με φυλακιστήρο στις φυλακές του Αυλώνα. Με καλή διαγωγή και την επιτυχία του στις Πανελλήνιες έλαβες υφ’ορων απόλυση με περιοριστικούς όρους (23/03) με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ωστόσο στη συνέχεια απασχόλησε και πάλι τις Αρχές.

Την υπόθεση, προς εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του 22χρονου, έχει αναλάβει το 2ο Τμήμα Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν (17/06) για να απολογηθούν στον 13ο τακτικό Ανακριτή κατηγορούμενοι για κλοπή διακεκριμένη τελεσθείσα κατ΄εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδια χρήση.