Εξάρχεια: Συνελήφθη για ανθρωποκτονία ο σύζυγος

Με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο και για παράβαση του νόμου περί όπλων, συνελήφθη ο σύζυγος της γυναίκας η οποία εντοπίσθηκε νεκρή στο διαμέρισμά τους

 «Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό, διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στην φωτιά» ανέφερε μεταξύ άλλων χειρόγραφο σημείωμα που εντοπίσθηκε στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια (22/02), δίπλα στο πτώμα της 47χρονης, ενω στο χώρο εντοπίσθηκε ο 57χρονος σύζυγός της.

Η γυναίκα έφερε τραύματα από μαχαίρι στους καρπούς της, πιθανόν από ξυράφι, καθως επίσης τραύματα στα χέρια του έφερε και ο σύζυγός της, ο οποίος προηγήθηκε τηλεφώνημά του στην Άμεση Δράση (22/02).

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστη κατά την αυτοψία, τα τραύματα στους καρπούς της γυναίκας ήταν βαθιά, τα οποία δε θα μπορούσε να τα εχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της. Ο 57χρονος φέρεται να σκηνοθέτησε τη σκηνή εγκλήματος με το χειρόγραφο σημείωμα, στο οποίο “εξηγούσαν” τους λόγους που τους οδήγησαν σε διάβημα αυτοχειρίας.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ελπίς” όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, η σύζυγος του έπασχε από βαριά ανίατη ασθένεια και δεν μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί. Οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή (23/02).

Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του ο 57χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.