Εξάρχεια: Προετοιμάζουν νέο «μαύρο Δεκέμβρη» με “κάλεσμα σε αυθόρμητη συγκέντρωση” με αφορμή τον τραυματισμό του Ρομά

Με “κάλεσμα σε αυθόρμητη συγκέντρωση” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τον τραυματισμό του ανήλικου Ρομα από Ειδικό  Φρουρό εκφράζεται έντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ, ότι επιδιώκουν νέο «μαύρο Δεκέμβρη»

Με αυθαίρετο παραλληλισμό στα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη του 2008 και τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίσθηκε κατά την προσπάθειά του να διαφύγει καταδίωξης, με καταγγελία υπαλλήλου πρατηρίου, για καύσιμα που εφοδιάστηκε χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο οι αντιεξουσιαστές επιχειρούν να δημιουργήσου κλίμα.

Μία μέρα πριν συμπληρωθούν 14χρόνια από τα γεγονότα του 2008, οι “φιλειρηνιστές” και “αλληλέγγυοι” του “χώρου” απευθύνουν «κάλεσμα σε αυθόρμητη συγκέντρωση» το απόγευμα της Δευτέρας (05/12) στις 20:00 στη συμβολή Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Παράλληλα παρατηρείται έντονη κινητικότητα και στους καταυλισμούς με τους οποίους η οικογένεια του Ρομά διατηρεί δεσμού, ενώ η ενημέρωση από το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά, για την πορεία της υγείας τους, δεν είναι αισιόδοξα. Έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά, βρίσκονται δεκάδες ομόφυλοί, ενώ σε “συμπαράσταση” έχουν μεταβεί και “αλληλέγγυοι” από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και από κοινού επιτέθηκε με πέτρες σε διμοιρίες αστυνομικών.

Η τραγική συγκυρία χρονικά των δύο γεγονότων,  έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ΕΛΑΣ, καθώς για αύριο Τρίτη (06/12), από “συλλογικότητες” και ομάδες του αντιεξουσιαστικού Χώρου, έχουν προγραμματιστεί  πορείες. Άλλωστε απο το Σάββατο (03/12) η ηγεσία της ΕΛΑΣ και  οι επικεφαλής των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν συμμετάσχει σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για τα Μέτρα Τάξης ενόψει των εκδηλώσεων. Με διαταγές έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλοι οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, η Άμεση Δράση, οι ΟΠΚΕ αλλά και η Κρατική Ασφάλεια.