Εξάρχεια: Λήστεψαν σε ενέδρα υπέργηρο άνδρα ενώ επέστρεφε από το φούρνο

Οι τρεις δράστες με αιφνιδιασμό και την απειλή μαχιαριού ακινητοποίησαν τον υπεργηρο άνδρα, εισέβαλλαν στο διαμέρισμά του και τον λήστεψαν

Οι τρείς δράστες σε ενέδρα, περίμεναν (28/11-10.30)  στην είσοδο του διαμερίσματος του, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στη οδό Κομνηνών στα Εξάρχεια τον 89χρονο, ενώ επέστρεφε απο το φούρνο.

Με απειλή μαχαιριού, με εντολές σε σπαστά ελληνικά εχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και γάντια, ακινητοποίησαν τον υπέργηρο άνδρα, μόλις βγήκε απο το ασανσέρ και κατευθύνθηκε στην πορτα του διαμερίσματος του. Με το κλειδί στο χέρι ο 89χρονος δέχθηκε δυνατό χτύπημα απο εναν απο τους κακοποιους και έπεσε μπρούμυτα στο δάπεδο.

Δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 89χρονο και ένας με μαχαίρι στο λαιμό και απείλησε για τη ζωή του, με το συνεργό του με πετσέτα να του καλύπτει τα μάτια για να μην εχει ορατότητα. Ο έτερος δράστης αφού ερεύνησε τα δωμάτια, σε ντουλάπα εντόπισε €1.800 και δύο βιβλιάρια καταθέσεων τα οποία έκλεψε.

Με την αποχώρηση των δραστών ο 89χρονος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση, και κατήγγειλε την ληστεία με απειλή σε βαρος του. Πληρώματα της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών, προχώρησε σε αναζητήσεις χωρις ωστόσο  να εντοπίσουν τους δράστες. Ενώ έχει παραληφθεί κι εξετάζεται οπτικό βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες καταστημάτων της περιοχής, που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Προανάκριση διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων με τον 89χρονο να έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για ληστεία με απειλή μαχιαριού.