Εξάρχεια: Ένταση με αφορμή σύλληψη στον Λόφο Στρέφη

Ένταση στα Εξάρχεια, με ομάδα κατοίκων της περιοχής σε λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικού και προσαγωγή εντός στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας

Η οργανωμένη κίνηση (04/10-22.00) περίπου 15 κατοίκων – κατά δήλωσή τους- της περιοχής των Εξαρχείων προς τα γήπεδα στην περιοχή του Λόφου Στρέφη, προκάλεσε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με αστυνομικές δυνάμεις .

Οι αστυνομικοί απαγόρευσαν στα άτομα την πρόσβαση στο γήπεδο μπάσκετ της περιοχής, καθώς από την 1η Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας στο χειμερινό ωράριο κατά τις νυχτερινές ώρες, ορίζονται από 22:00 έως 07:30πμ. Η ομάδα των ατόμων, εξέφρασε έντονες αντιδράσεις και ακολούθησε αντιπαράθεση, με προσαγωγή ατόμου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Με άμεση κινητοποίηση ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το (υποστελεχωμένο) Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, περίπου 20 ατόμων, αξιώνοντας να αφεθεί ελεύθερος ο προσαχθέντας, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού. Ο συλληφθείς μετήχθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.