Εύβοια: Υποψίες για εμπρησμό- Ερευνα της ΔΑΕΕΕ για ενδείξεις και ευρήματα

Κλιάκιο της Διέυθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Εμπρησμού, βρίσκεται στην Ευβοια και ενεργεί αυτοψία στο χώρο από τον οποίο ξέσπασε ξημερώματα Τρίτης η καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερο 24άωρο.

Διερεύνηση για αίτια που προκαλεσαν την καταστροφική πυρκαγιάς στην Εύβοια αναμεσα στην περιοχή Μεσσαπίων-Δίρφυος τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08-03.00). Μεχρι στιγμής, οι Ανακριτικές Υπηρεσίες, έχουν λάβει 25 καταθέσεις από κατοίκους με τις υπόνοιες για εμπρησμό να αποτυπώνονται στα εγγραφα της ΔΑΕΕΕ. Μαρτυρία που αναφέρει ότι τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08), ένα ή και δύο άτομα, κινήθηκαν με ΙΧ στο δάσος, ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη και έβαλαν τρεις εστίες φωτιάς, πριν διαφύγουν, εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει ευρήματα.

Δεύτερη νύχτα αγωνίας -Μεγάλη αναζωπύρωση, κινδυνεύει η Πλατάνα

Το δύσβατο της περιοχής, η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, και το σημείο που εκδηλώθηκε, ενισχύουν τη εκτίμηση των Αρχών για υπόνοιες εμπρησμού. Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός και οι κάτοικοι, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενώ εκφράζουν υπόνοιες για εμπρησμό στην περιοχή τους.

Το Κιμάκιο της Πυροσβεστικής αναζήτησε και 32άχρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος είχε καταδικαστεί για εμπρησμό στην ίδια περιοχή πέρσι (2018) και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στην απολογία του, ότι προέβη στον εμπρησμό,  για να εκδικηθεί σερβιτόρα και έναν συγχωριανό του που του ασκούσαν φραστική βία με σχόλια και χαρακτηρισμούς.