Εύβοια: Χωρίς ενεργό μέτωπο- Επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Με τη χαμηλή ένταση των ανέμων, οι Πυροσβέστες οριοθέτησαν το έργο μέτωπο της φωτιάς που έκαιγε στη χαράδρα πριν το χωριό Πλατανιά

Ανησυχια στο ΠΣ για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων με ανάπτυξη δυνάμεων σε σημεία, για άμεση ανταπόκριση και επέμβαση όπου κριθεί απαραίτητο. Με οριοθέτηση σε όλο το εύρος του μετώπου της πυρκαγιάς, με την επιχειρησιακή ανταπόκρισ 390 Πυροσβεστών με 101 οχήματα και 172 άτομα πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού.

Ππαράλληλα χωματουργικά μηχανήματα κατά τη νύχτα  εκτελούσαν εργασίες διαμόρφωσης με ζώνες πυρασφάλειας, γ αι να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις ή επέκτασης, και να προστατέψουν τα χωριά.

Με το πρώτο φως της ημέρας (16/08) εναέριες ρίψεις νερού επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα,

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις -στοιχεία που επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ- η φωτιά έχει κάψει 24.000 στρέμματα από τα οποία περισσότερα από 10.000 είναι συμπαγές πευκοδάσος. Ενω οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους  και μεικτάκλιμάκια καταγράφουν τις ζημίες της καταστροφικής φωτιάς.

Απο τη ΔΕΕ του ΠΣ  κλιμάκιο  βρίσκεται από την πρώτη ώρα στην περιοχή, έχουν συλλέξει καταθέσεις και ερευνούν προς εξακρίβωση της αιτίας που προκάλεσε τη φωτιά.