Έβρος: Τούρκοι διακινητές λαθρομεταναστών, επιτέθηκαν με μασέτες σε πλήρωμα φουσκωτού του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης

Μετά το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων του Έβρου, οι διακινητές επιλέγουν να μεταφέρνουν τους λαθρομετανάστες στις εκβολές του ποταμού Έβρου

Σοβαρό επεισόδιο περιγράφει δημοσίευμα του evros-news.gr τα ξημερώματα  (24/03) σε βάρος πληρώματος φουσκωτού του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης, στις εκβολές του ποταμού στο Δέλτα του Έβρου, κατά το οποίο αποτράπηκε η προσπάθεια Τούρκων δουλεμπόρων να περάσουν στον Έβρο από την θάλασσα λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (24/03) το φουσκωτό σκάφος του ελληνικού Λιμενικού περιπολούσε στην περιοχή στο ύψος του Δέλτα του ποταμού Έβρου, στις εκβολές του Θρακικού Πελάγους, όταν εντόπισαν φουσκωτή λέμβο έμφορτη με περισσότερους από 30 λαθρομετανάστες.

Κατά την διαδικασία αναγνώρισης οι Λιμενικοί ενημέρωσαν τους διακινητές ότι εχουν παραβιάσει τα χωρικά ύδατα και πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία, χωρίς ανταπόκριση. Το σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε την Τούρκικη φουσκωτή λέμβο, με τους διακινητές να επιχειρούν δολιοφθορά- να τρυπήσουν – με δύο μασέτες, το φουσκωτό του ελληνικού κλιμακίου του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης, με τον Έλληνα χειριστή με απωθητικό ελιγμό να αποφεύγει τη λέμβο με τους λαθρομετανάστες. Ο χειριστής του Τούρκικου φουσκωτού, έστριψε το πηδάλιο αναπτύσσοντας ταχύτητα προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και κατάφεραν να ξεφύγουν.

Το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε κανονικά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και προχώρησε σε ενημέρωση για το περιστατικό.

Για το επεισόδιο σε βάρος των Ελλήνων Λιμενικών δεν έχει εκδοθεί επίσημη ενημέρωση  από το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Αποφυλάκιση ή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

_______________________

* evros-news.gr