Έβρος: Οι Τούρκοι εκκένωσαν τα ξημερώματα τον καταυλισμό που είχαν στήσει οι λαθρομετανάστες και προκάλεσαν εμπρησμό

Απομάκρυναν μέσα στη νύχτα με λεωφορεία προς το εσωτερικό της χώρας τους λαθρομετανάστες

Άδειασε ο καταυλισμός των λαθρομεταναστών απέναντι από τις Καστανιές του Έβρου στην Τουρκική πλευρά.  Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 2000 λαθρομετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες είχαν μετακινηθεί στα σύνορα αναπτύσσοντας καταυλισμό, ενώ επιχειρούσαν να διέλθουν παράνομα το φράχτη και να εισβάλλουν στο ελληνικό έδαφος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες (27/03) – μετά τα μεσάνυχτα- από την Τούρκικη πλευρά, εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε ,θέτοντας σε αυξημένη ετοιμότητα τις ελληνικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στις Καστανιές. Σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για επεισόδια μεταξύ της Τούρκικης Στρατοχωροφυλακής και λαθρομεταναστών, με την εκδήλωση της φωτιάς να αποδίδεται στις εγχώριες Δυνάμεις ως εμπρόθετος εμπρησμός, στις σκηνές των λαρθομεταναστών , με σκοπό να απομακρυνθούν από τα σύνορα. Σε συνέχεια και μετά την κατάσβεση της φωτιάς συνεργεία και κλιμάκια της Τουρκικής πλευράς προχώρησαν σε αποκάθαρση του χώρου και ξεκίνησε η μετακίνηση των λαθρομεταναστών.

Οι Ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση των λαθρομεταναστών σε λεωφορεία, οργανωμένη από τις τουρκικές Αρχές. Ωστόσο στην περιοχή παραμένει ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής  ωστόσο, χρειάζεται χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Με δεδομένο τις εξελίξεις η προγραμματισμένη για σήμερα (27/03) επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, αναβλήθηκε.

_________________________________________

* Φωτο, militaire.gr