Έβρος: Με ηθικό και εμβατήρια από τα μεγάφωνα του πλοίου επιστρέφουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ για ολιγόωρη ανάπαυση (video)

Επιχειρούν στα σύνορα κι επιστρέφουν για ολιγοωρη ανάπαυση στο πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενώ καθημερινά τους υποδέχονται με εμβατήρια

Το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίου Superfast XΙ – χωρητικότητας 1.800 επιβατών και 198 καμπίνες -έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πρωί της περασμένης Δευτέρας (02/03) για να φιλοξενησει ως πλωτό ξενοδοχείο τους Αστυνομικούς που μετακινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο ως ενισχυτική στη φύλαξη των συνόρων καθώς δεν υπήρχε διαθεσιμότητα λόγω Καθαρής Δευτέρας στα ξενοδοχεία της πόλης.

Από τα ηχεία του πλοίου ακούγονται εμβατήρια και ο ύμνος των Ένοπλων Δυνάμεων κάθε φορά που επιστρέφουν για να ξεκουραστούν πριν επιστρέψουν και πάλι στο ακροσυνορο  της Ελλάδας. Κλούβες και επιχειρησιακά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, σταθμεύον στον προβλήτα του λιμανιού, μπροστά από το φωταγωγημένο πλοίο, ενώ από τα ηχεία του ακούγονται τα εμβατήρια . Η επιλογή αυτή, έχει λειτουργήσει θετικά ενισχύοντας το ηθικό των Αστυνομικών που επιχειρούν καθημερινά  με περιπολίες και σκοπιές κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.