Έβρος: Κόρες πρώην παίκτη του Greek Idol και Συνταγματάρχη διακινούσαν λαθρομετανάστες

Δικογραφία για τη δράση γόνων Ελληνικών οικογενειών, διακινούσαν λαθρομετανάστες από την Τουρκία μέσω Έβρου στη Θεσσαλονίκη με €10.000 κατ άτομο

Μετέφεραν λαθρομετανάστες από τα σύνορα της Τουρκίας μέσω του Έβρου, στη Θεσσαλονίκη. Το κύκλωμα έταζε αμοιβές που αντιστοιχούν σε ετήσιο εισόδημα, σε νέους για τη διακίνηση λαθρομεταναστών.

Οι δώδεκα Σύροι λαθρομετανάστες, εισέβαλλαν σε ελληνικό έδαφος από την Τουρκία, ξημερώματα (06/10), από παράνομα «μυστικά περάσματα» της ελληνοτουρκικής μεθορίου μέσω του Έβρου ποταμού, ανάμεσα σε Μάνδρα και Σουφλί, στα βόρεια σύνορα κοντά στο Διδυμότειχο και στα νότια στο Τυχερό και τις Φέρες.

Οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, εντόπισαν (06/10-04.30) στα διόδια Αμαξάδων, το μικρό μπλε επιβατικό και το λευκό φορτηγάκι, να κινούνται μαζί με κατεύθυνση προς την Κομοτηνή, και καθώς κρίθηκαν ύποπτα, τα έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Λίγα μέτρα πριν από τα διόδια των Αμαξάδων, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στους οδηγούς (06/10-06.30) να σταματήσουν για έλεγχο. Στην καρότσα του φορτηγού εντοπίσθηκαν οι δώδεκα λαθρομετανάστες από τη Συρία και συνελήφθησαν.

Για να φτάσουν στην Ελλάδα, οι λαθρομετανάστες πλήρωσαν στους διακινητές- Πακιστανούς και Αλβανούς- €2.000 κατ άτομο, με τελικός προορισμός τους ήταν η Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε στην απολογία της η 20χρονη οδηγός του φορτηγού στην καρότσα του οποίου ήταν στοιβαγμένοι 12 λαθρομετανάστες, θα λάμβανε ποσό ύψους €10.000, ενώ οι συνομήλικοί της οδηγοί των οχημάτων που είχαν οριστεί ως προπομποί ώστε σε περίπτωση μπλόκου των Αρχών να ενημερώσουν για αλλαγή πορείας, η αμοιβή τους είχε οριστεί στα €1.000 .

Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, προέκυψε ως οδηγός του μικρού φορτηγού, 20χρονη, κόρη υψηλόβαθμου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ίδια κατονόμασε έναν παλιό Αλβανό γνωστός της, ο οποίος της πρότεινε να μεταφέρει κάποια άτομα από ένα χωριό κοντά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας €10.000 μετρητά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες διακινητές, η 21χρονη κόρη τραγουδιστή που είχε πάρει μέρος στο τηλεοπτικό talent show «Greek Idol», η οποία ισχυρίστηκε ότι συνόδευσε τον 24χρονο σύντροφό της και δε γνώριζε για την παράνομη δουλεμπορική μεταφορά των λαθρομεταναστών. Όπως υποστήριξε ο 24χρονος, συνεννοήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών με Πακιστανούς στη Θεσσαλονίκη, γνώριζε την παρουσία του φορτηγού ενώ υποστήριξε ότι ο δικός του ρόλος ήταν να οδηγήσει από την Κομοτηνή μέχρι τη Θεσσαλονίκη ως προπομπός για μπλόκο της Αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες, μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το Δικαστήριο, ωστόσο αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 10 χρόνια, καθώς και χρηματικές ποινές τουλάχιστον €20.000 .