Έβρος: Η πληροφορίες της ΕΥΠ για τις τουρκικές κινήσεις μεταφοράς των λαθρομεταναστών στα σύνορα με την Ελλάδα απέτρεψαν τη μαζική εισβολή

Στον  Έβρος οι ελληνικές Αρχές έχουν σφραγίσει τα σύνορα πρίν ξεκινήσει η μαζική παράνομη εισβολή των λαθρομεταναστών

Θέμα μέγιστης εθνικής Ασφάλειας η απόπειρα παραβίασης των συνόρων και η μετακίνηση των λαθρομεταναστών στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στις Καστανιές Έβρου. Μέχρι την περασμενη εβδομάδα οι παράνομες μεταφορές και η κίνηση των λαθρομεταναστών από παράνομα περάσματα των δικτύων ήταν περιορισμένη. Διμοιρίες της ΔΑΕΘ οι οποίες πολύ πρόσφατα είχαν επιστρέψει από τη νησιωτική Ελλάδα έλαβαν φύλο πορείας και μετακινήθηκαν προς τη συνοριακή γραμμή αναπτύσσοντας δυνάμεις στην περιοχή κλείνοντας την πρόσβαση σε οποιονδήποτε επιχειρούσε μαζική παράνομη διέλευση .

Από το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ το προηγούμενο διάστημα, είχαν προκύψει ενδείξεις για τις κινήσεις των λαθρομεταναστών με υποκίνηση από την πλευρά της Τουρκίας. Άμεσα έγιναν οι προβλεπόμενες κινήσεις με τις οποίες οργανώθηκε η αστυνομική επιχείρηση και συνέδραμε καθοριστικά, στην απόφαση για ανάπτυξη των Αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή αποτρέποντας την αιφνιδιαστική επέλαση των λαθρομεταναστών στην επικράτεια .

Πυρήνες της ΕΥΠ είχαν πληροφορίες σε χρόνο που επέτρεψαν την οργάνωση επιχείρησε αποτροπής μαζικής παράνομης εισβολής λαθρομεταναστών επιφέροντας πλήγμα στο τουρκικό σχέδιο εισβολής  από τον Έβρο, με κινητοποίηση ανθρώπινου δυναμικού στις ευαίσθητος εθνικά περιοχές της Ελλάδας. Διεργασίες και ανταπόκριση των επισήμων Αρχών της πολιτείας με ενέργειες και κινήσεις που κρίνονται – εκ του αποτελέσματος – απόλυτα επιτυχείς δε αποτροπή των οσως είχαν οργανωθεί σε βάρος της Ελλάδας .