Έβρος: Εξαγγελία Χρυσοχοίδη για προσλήψεις 800νέως Συνοριακών

Σε έκτακτη επίσκεψη στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, εξήγγειλε την πρόσληψη 800 νέων Συνοριοφυλάκων στο νομό

Σε λίγες ημέρες αρχίζει να κατασκευάζεται στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών ο έκτασης 27χιλιομέτρφων φράχτης, ανακόπτοντας τις παράνομες μεταναστευτικές ροές καθώς θα εκτείνεται στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, αλλά και σε παραποτάμιες όχθες του Έβρου ως ανάχωμα στις παράνομες διελεύσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος συνοδεύεται από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, αναμένεται μάλιστα να επισκεφθεί την περιοχή όπου έχουν προγραμματιστεί οι εργασίες , ενώ θα έχει συνάντηση και με τους αγρότες και κτηνοτρόφους των Φερών, με αφορμή το περιστατικό με τον 30άχρονο συντοπίτη τους κτηνοτρόφο, στο επεισόδιο με τους οχτώ Τούρκους λαθρομετανάστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Την εξαγγελία της πρόσληψης νέας σειράς Συνοριοφυλάκων, αναφέρθηκε με υποστήριξη, ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, “Νέες προσλήψεις 800 Συνοριακών Φυλάκων στον Εβρο τους επόμενους μήνες ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης. Συγχαρητήρια σε όσους επέμειναν στην περαιτέρω ενίσχυση του Νομού μας, πολύ ευχάριστο νέο με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας!!!!! Πέραν της φύλαξης των συνόρων και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας, ανοίγει μια τεράστια ευκαιρία για τους νέους και τις νέες του Νομού μας για επαγγελματική αποκατάσταση και παραμονή στον τόπο τους!!!!!”

Την συγκεκριμένη εξέλιξη χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, με ανάρτησή του, στην προσωπική του σελίδα : “Χαιρετίζουμε την εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – πριν απο λίγο στις Φέρες – για προσλήψεις 800 νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, μέσα στους επόμενους μήνες. Η πρόσληψη επιπλέον των 400 νέων Συνοριοφυλάκων στον Έβρο, αποτελούσε πάγιο αίτημα μας και ευχαριστούμε τον υπουργό”.