Έβρος: Από τους 500 Αστυνομικούς που έχουν αποσπασθεί, για το Σχέδιο “Ασπίδα”, υπηρετούν μόλις 90

Ο Έβρος είναι γυμνός! Κραυγή αγωνίας των συνοροφυλάκων οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη να ελέγξουν την κατάσταση, καθώς έχουν αφεθεί κυριολεκτικά… στη μοίρα τους.
Όπως λένε, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, την ώρα που η επιχείρηση «Ασπίδα», που είχε… διαφημιστεί πριν από λίγα χρόνια, μοιάζει με μακρινή ανάμνηση.
«Από τους 500 αστυνομικούς που ήταν αποσπασμένοι από όλη τη χώρα για να φυλάνε τα σύνορα του Έβρου, έχουν μείνει μετά βίας 90. Καθημερινά ματώνουμε χωρίς ρεπό, χωρίς αργίες, οι ίδιοι και οι ίδιοι λίγοι αστυνομικοί.
Η κυβέρνηση έχει παρατήσει τα σύνορα στο έλεος των κυκλωμάτων.
Προκειμένου να βοηθήσουμε λίγο την κατάσταση, αναγκαζόμαστε και ζητούμε ενίσχυση από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και τις διευθύνσεις. Αυτό, φυσικά, έχει ως επακόλουθο να μειώνεται αισθητά η αστυνόμευση στις πόλεις και στα χωριά» αναφέρει ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ηλίας Ακίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των αστυνομικών βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση. «Χρειαζόμαστε άμεσα τουλάχιστον 20 τετρακίνητα οχήματα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Οι κλούβες που χρησιμοποιούμε έχουν πάνω από 800.000 χιλιόμετρα όλες. Τα ελάχιστα σχήματα που έχουν απομείνει είναι παροπλισμένα, με προβλήματα. Δεν μπορούμε να τα πάμε στα συνεργεία, διότι δεν υπάρχουν κονδύλια για την επισκευή τους και παραμένουν να σαπίζουν στα υπόστεγα.
Αυτή τη στιγμή τα Αστυνομικά Τμήματα Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου έχουν μείνει με μόλις ένα όχημα το καθένα και αυτά με δεκάδες επισκευές» τονίζει ο κ. Ακίδης.
Σύμφωνα με πηγές της «δημοκρατίας», από τη στιγμή που τα κυκλώματα κατάλαβαν ότι η μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου φθίνει, ανακάλυψαν και πάλι το πέρασμα του Έβρου.
Την ίδια ώρα, πέραν των ροών προς τη χώρα μας, έχει κάνει την εμφάνιση του και το αντίστροφο φαινόμενο: πρόσφυγες και μετανάστες, ελάχιστοι από τους οποίους έχουν νόμιμα προσωρινά έγγραφα ενώ η πλειονότητα πλαστά προσπαθούν να περάσουν ξανά στην Τουρκία, για να έρθουν σε επαφή με συγγενικά τους πρόσωπα.
e-evros.gr – Πηγή: elthraki.gr, Αριστείδης Μάτιος