Έβρος: 702χρόνια φυλάκιση σε δύο Συνοριοφύλακες που διακινούσαν λαθρομετανάστες

Σε 702 χρόνια ποινή φυλάκιση, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θράκης τον καθένα από τους δύο Συνοριακούς για διακίνηση λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δύο Συνοριακοί, του ΤΣΦ Σουφλίου, και ο αγρότης συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος,τον Οκτώβριο του 2018, με τη δραστηριοποίηση του κυκλώματος να ξεκινά τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, και συνελήφθησαν  Οι Συνοριακοί φέρονται να παρείχαν πληροφορίες για τη διάταξη των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα κατά μήκος της όχθης του ποταμού, και τις θέσεις θερμικών καμερών και άλλου εξοπλισμού.

Ο αγρότης κατοικος στο Σουρφλί του Έβρου, συνεργαζόταν με έναν Σύρο που άκουγε στο όνομα «Δημήτρης», ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην τουρκική πλευρά και διέμενε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και με έναν άλλον αλλοδαπό με το ψευδώνυμο «Μίλαν», που διέμενε στη Βουλγαρία. Ο “Μίλαν”, φέρεται να διοχέτευε το κύκλωμα με οδηγούς για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα σύνορα στη Θεσσαλονίκη, με υπερπολυτελή οχήματα- μεταξύ των οποίων και Porsche- προκειμένου να μην κινούν υποψίες, αλλά και για να έχουν τη δυνατότητα διαφυγής σε περίπτωση καταδίωξης.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 26 υποθέσεις μεταφοράς λαθρομεταναστών -11 ολοκληρωμένες μεταφορές και 15 προσπάθειες

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, περιελάμβανε τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και άλλα αδικήματα. Κατά τις έρευνες, στην κατοχή των τριών συλληφθέντων κατασχέθηκαν 29 κινητά τηλέφωνα και 21 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων.

Οι δύο Συνοριακοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θράκης καταδίκασε σε 702 έτη κάθειρξης στον καθένα από τους δύο Συνοριακούς ενώ στον αγρότη από το Σουφλί, επέβαλε ποινή κάθειρξης 698 ετών. Ωστόσο και για τους τρεις, κατα περίπτωση, εκτιτέα είναι τα 20 χρόνια εγκλεισμού.