Έβαζαν αγγελίες για "συντροφιά" και τους "έγδυναν" Ρομά.

Μέσω αγγελιών, ζητούσαν γνωριμία και συντροφιά με νεότερες τους γυναίκες. Οι “ενδιαφερόμενες” όμως που επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στα σπίτια τους, είχαν άλλες προθεσεις. Με υπνωτικές ουσίες κοιμιζαν τους ηλικιωμένους και τους λήστευαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, το τελευταίο τρίμηνο είχαν γίνει αποδέκτες καταγγελιών από ηλικιωμένους, για δύο γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούσαν υπνωτικές ουσίες και τους λήστευαν.
Οπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, πρόκειται για δύο Ρομά, οι οποίες χωρίς να γίνονται αντιληπτές, έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, τον χυμό ή το νερό που έπιναν, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και αποχωρούσαν.
Η πρακτική που ακολουθούσαν όπως διαπιστώθηκε κατά την εξέταση των ουσιών που χρησιμοποιούσαν, έθετε σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των θυμάτων τους, τα οποία ήταν ηλικιωμένα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματα τους παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες, ενώ κάποιοι νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία.
Απο τη μεχρι τωρα Αστυνομική έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μέθοδο οι συλληφθείσες έχουν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Αττικής.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ εξετάζεται η έκδοση διάταξης δημοσιοποίησης στοιχείων τους για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport