ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ: Συνελήφθησαν μαιευτήρες για χρηματισμό.

Εκβίαζαν γυναίκα προκειμένου να τους δώσει “φακελάκι” για εξέταση, παρά την οικονομική αδυναμία της προκειμένου να υποβληθεί σε γυναικολογική επέμβαση.

image

Ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίαςσε βάρος του 64χρονου Α.Ε. γιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα και της 45χρονης γυναικολόγου Ε.Π. οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία ασθενούς, ο 64χρονος μαιευτήρας τον περασμένο Σεπτέμβριο απαίτησε, εκβιαστικά 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με το οποο συνεργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις.
Εκτός από τις εξετάσεις στο ιατρείο του Νοσοκομείου, την παρέπεμψε για εξετάσεις και σε εξωτερικόιατρείο, που όπως διαπιστώθηκεκατάτην έρευνα, διατηρούσε παράνομα, αξιώντας τις οικονομικές απαιτήσεις του, ενώ γνώριζε ότι  η ασθενής του αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη γυναικολόγο, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το ύψος του ποσού που απαιτούσε ο μαιευτήρας- γυναικολόγος, μειώθηκε στα 700 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση(24/12) κι έπειτα από καταγγελία, σε συνεννόηση με τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η ασθενής συναντήθηκε με την 45χρονη γυναικολόγο, και της παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στο ύψος του ποσού των 700 ευρώ και συνελήφθη. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος μαιευτήρας γυναικολόγος, ενώ σε έρευνα στο παράνομο ιατρείο που διατηρούσε, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επίσης δύο Ρουμανοι- ένας 40χρονος και μία 45χρονη- οινοποιία κατ εντολήν του 64χρονου μαιευτήρα γυναικολόγου, επιχείρησαν να αποκρύψουν από το ιατρείο-το οποίολειτουργούσε παράνομα- καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.
Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, στο οποίο εργαζόταν ο μαιευτήρας γυναικολόγος, τις οποίες κατείχε παράνομα καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους.
Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν (25/12) στις Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport