Εσωτερικών Υποθέσεων: Συνελήφθη, ένστολος "πληροφοριοδότης" .."μασατζίδικου"

Ζητούσε για να παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», πριν ακόμα λειτουργήσει στα Νότια Προάστια ποσά εως και 10.000ευρώ. Υστερα απο καταγγελία στο Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη επίορκος Αξιωμτικός της ΕΛΑΣ, μαζί συνεργό του. Σύμφωνα με την καταγγελία πολίτη, ο 34χρονος Αστυνόμος Β, μαζί με συνομήλικο φίλο του, ζητούσαν εκβιαστικά να λάβουν  χρηματικά ποσά μέχρι και 10.000 ευρώ, με καταληκτική συμφωνία τα 5.000 ευρώ το μήνα, από επιχειρηματία ο οποίος ήθελε να ανοίξει το «στούντιο» στην περιοχή στην οποία υπηρετούσε ο Αστυνομικός.

Αρχικά το ποσό το οποίο είχε ζητήσει ο Αστυνομικός ανερχόταν στις 2.500 ευρώ το μήνα για «προστσία» στο «στούντιο μασάζ» το οποία επρόκειτο να λειτουργήσει στην περιοχή. Ωστόσο στηνπορεία, με προφάσεις και απειλες το ποσό αυξήθηκε στις 3.700 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα. Έπειτα από διαπραγματεύσεις κατέληξαν τελικά στα 5.000 ευρώ κάθε μήνα, με το θύμα του εκβιασμού να έχει καταφύγει στου  αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 34χρονο φίλο του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, και ακολούθως συνελήφθη μαζί με τον Αστυνόμο ο οποίος μετέβη στο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα, από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο. Ωστόσο ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι “ο ίδιος είναι θύμα πλεκτάνης, από επίορκο συνάδελφό του, τον οποίο είχε εντοπίσει ως πληροφοριοδότη κυκλώματος της νύχτας, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία την περιοχή, και τα στοιχεία τα οποία είχε σε βάρος του, θα διέθετε στο Εσωτερικών Υποθέσεων”.
Σε βάρος του Αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος, ενώ ο συνεργός του κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

———————————–
Απο την Αστυνομία υπενθυμίζεται οτι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών διαφθοράς, στην Αστυνομία αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.