“Εσένα ρατσιστικά απέναντι σε εμάς τους ίδιους σου φέρθηκαν διαφορετικά”

Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του Υπαστυνόμου της ΕΛΑΣ Αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ σχολιάζει τις αναφορές του συναδέλφου του.

“Υπαστυνόμε Λώλη του τμήματος ρατσιστικης βίας και κατά δήλωση σου μέλος της κοινότητας Τραβεστί Λεσβιών Ομοφυλοφίλων κουαιρ και λοιπών καταστάσεων.

Εκατοντάδες συνάδερφοι τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ή  είδαν την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους όταν έχασαν συναδέρφους, όταν έχασαν μάνα πατέρα και αδέρφια.
Όταν λοιπόν τους πέρναγαν οι ψυχολόγοι από τεστ, τους αφαιρούσαν τα όπλα τους εξεφτελιζαν, τους έκοβαν τον μισθό 400 και 500 ευρώ γιατί τόλμησαν να πουν ότι πόνεσαν τον χαμό του φίλου τον χαμό του συναδέλφου της μάνας και του πατέρα.
Εσένα ρατσιστικά απέναντι σε εμάς τους ίδιους σου φέρθηκαν διαφορετικά χωρίς να υποστείς τις συνέπειες που υπέστησαν οι άλλοι και σε έχουν ακόμα ένοπλο ενώ θα έπρεπε να είσαι άοπλος και με κομμένο μισθό, αφού δημόσια παραδέχθηκες το παρακάτω σε δημόσια συνέντευξη που έδωσες.

Έχω κάνει ούτως ή άλλως ψυχοθεραπεία με αστυνομικό ψυχολόγο, για να μπορέσω να αποφορτιστώ από όλα τα καθημερινά της δουλειάς. Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να κάνουν ψυχοθεραπεία. Κάνουμε ένα πολύ ψυχοφθόρο επάγγελμα, υπάρχουν ψυχολόγοι που πληρώνονται γι’ αυτό αλλά υπάρχει και το στίγμα τού ότι αν πάω σε ψυχολόγο είμαι τρελός, οπότε πηγαίνουν ελάχιστοι”.
Πες μας λοιπόν γιατί εμείς και όχι εσύ?
Αυτός είναι ο αντιρατσισμος που πρεσβεύεις?
Γιατί σε εσένα δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και εφαρμόστηκε σε όλους τους άλλους που είχαν κάθε δικαίωμα να κλάψουν τον φίλο την μάνα τον πατέρα,και είχαν το δικαίωμα να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από μία ένοπλη συμπλοκή που ποτέ δεν είχες εσύ????

Αηδία πλέον το καταντησατε”……

_______

* Αρχιφύλακας ΕΛΑΣ, Γιώργος Σπυρόπουλος