Έρευνα για καταγγελίες Αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τρεις καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη την περασμένη Κυριακή, εχουν περιέλθει σε γνώση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

image

Σύμφωνα με πληροφοριες πρόκειται για δύο καταγγελίες για επιχείρηση Αστυνομικών δυνάμεων στην Αθηνα και μια περίπτωση στο Βολο, με τα περιστατικά  να έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βιντεοληπτικό υλικό.
Ένα περιστατικό, καταγράφεται με Αστυνομικούς κατά τη σύλληψη ανηλίκου στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, ενω το δεύτερο εντοπίζεται κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Βόλο καταγγέλεται Αστυνομικός διμοιρίας  να χτυπαει σταθμευμένο αυτοκινητο. Σύμφωνα άλλη εκδοχή, ο Αστυνομικός, φέρεται να είχε εντοπίσει εστια φωτιας και όταν υπέπεσε στην αντίληψή του, επιχείρησε στην κατάσβεση της.
Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνουν ότι οι καταγγελίες έχουν περιέλθει σε γνώση του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα, ο οποίος ζήτησε την πλήρη διερεύνηση των καταγγελόμενων περιστατικών, για τα οποία διενεργείται έρευνα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport