Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής, αποφάσισε άρση ασυλίας του Η.Κασσιδιάρη για το βίντεο Μπαλτάκου.

Την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασσιδιάρη, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ύστερα από συνεδρίαση της στον Κορυδαλλό (20/11) με 7 ψήφους υπέρ και 1 κατά, του Δημήτρη Κουκούτση.

image  Στον Κορυδαλλό, μετέβησαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής (20/11) προκειμένου να εξετάσει την εκδοχή του προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασσιδιαρη, για το βιντεοληπτικο υλικό του τέως ΓΓ της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου.
Σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, ο Ηλίας Κασσιδιάρης(φώτο) εμφανίστηκε ενώπιον τους, με κοντομάνικο t- shirt παραλλαγής, -με ακάλυπτα τα χέρια στα οποία ήταν εμφανή δύο τατουάζ- και σκουρόχρωμο σορτσάκι, εμφάνιση που ενόχλησε τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννακη.
«Σύμφωνα με τον κανονα, δεν προβλέπεται η ενδυση με κοστουμι, εντός της φυλακής. Εάν αυτο επιθυμούσαν τα μελη της επιτροπής, θα επρεπε να γινει κληση προς εξεταση στην Επιτροπή στη Βουλή» αναφέρεται από την πλευρά του ελεγχόμενου Βουλευτή. Ο Ηλιας Κασσιδιάρης, όπως σχολίασαν τα μέλη της επιτροπής, παραβρέθηκε ενώπιόν τους, με εριστική συμπεριφορά.

Σε ερώτηση του προεδρεύοντος της Επιτροπής προς τον έγκλειστο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασσιδιάρη, σχετικά με τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ανέφερε «Η κράτησή μας, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών».
Οι Βουλευτές της Επιτροπής επέλεξαν να μη καταθέσουν ερωτήματα προς τον Ηλία Κασσιδιάρη, εκτός από τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης. Ο Ηλίας Κασσιδιάρης στην ερώτηση, αν το βιντεοληπτικό υλικό είναι προιόν δικής του μαγνητοσκόπησης, απάντησε «Αρνούμαι την κατηγορία. Τονίζω, όμως, πως όταν το Σύνταγμα παραβιάζεται με την βία – και εμένα εισέβαλαν παράνομα στην οικία μου πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής – κάθε μέσο είναι νόμιμο, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος. Κάθε πολίτης, όχι απαραίτητα βουλευτής, έχει ιερή υποχρέωση να μεταχειριστεί κάθε μέσο για να αντιμετωπίσει αυτούς που καταλύουν το Σύνταγμα με τη βία. Επαναλαμβάνω πως δεν μιλάμε μόνο για την απόδειξη της αθωότητας μου, αλλά και για την κατάλυση του Συντάγματος των Ελλήνων.»

Ωστόσο στη Βουλή αναμένεται να μεταχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (26/11) ο προφυλακισμένος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασσιδιάρης, οπότε και θα εξετασθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η υπόθεση για το βιντεοληπτικό υλικό με τον τέως ΓΓ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport